Futbolo rinktinės kandidatai baigė žiemos atostogas

Vakar įvykusiame Lietuvos futbolo federacijos (LFF) vykdomojo komiteto (VK) posėdyje turėjo būti patvirtinti šalies rinktinių treneriai, tačiau sprendimo teks palaukti. Nepaisant prastų rezultatų, prie nacionalinės vyrų ekipos vairo turėtų likti 52 metų vokietis Reinholdas Breu.

Skurdus pasirinkimas

„Kauno dienos“ žiniomis, LFF VK sprendimą palikti laikinąjį trenerį, einantį ir LFF techninio direktoriaus pareigas, lemia itin skurdus norinčių kandidatų pasirinkimas.

Į itin sunkią Europos čempionato atrankos grupę patekusi Lietuvos nacionalinė rinktinė 2023 m. sezoną pradės kovo 24 d. rungtynėmis su Serbijos komanda.

Be to, jau patvirtintos dvejų draugiškų rungtynių datos: kovo 27-ąją išvykoje – su Graikijos vienuolike, lapkričio 19-ąją taip pat svečiuose – su Kipro futbolininkais.

Lietuvos rinktinės kandidatai Europos čempionato atrankos akistatoms ruošiasi klubuose.

Dvikova Kipre bus paskutinė mūsų rinktinei šiais metais – į Kiprą lietuviai keliaus tiesiai iš Juodkalnijos, kur lapkričio 16-ąją užbaigs savo misiją Europos čempionato atrankos varžybose.

Kauniečiai – į Latviją

Rinktinės kandidatai artėjančioms atrankos akistatoms ruošiasi klubuose.

Ne vienas nacionalinės komandos narys vilki „Kauno Žalgirio“ marškinėlius. Praeito sezono A lygos vicečempionai prieš gerą savaitę baigė žiemos atostogas, o jau poryt žais pirmas kontrolines rungtynes. Roko Garasto auklėtiniai šeštadienį vyks į Latviją, kur susitiks su „Liepaja“ ekipa.

Žalgiriečiai sezoną pasitinka išlaikę komandos branduolį, tačiau pridėję ir naujų veidų. Kauniečiai pastarosiomis dienomis pratęsė sutartis su 30-mečiu Lietuvos rinktinės gynėju Edvinu Girdvainiu, 28 metų rinktinės saugu Gratu Sirgėdu ir 24 metų saugu Edvinu Kloniūnu. Prieš tai iš byrančios Marijampolės „Sūduvos“ priviliotas vienas ekipos lyderių Xabi Auzmendi, Vilniaus „Riterių“ saugas Artūras Dolžnikovas ir vartininkas Ignas Plūkas iš Kauno rajono „Hegelmann“.

Stipriai nukraujavo

Perėjimų rinkoje aktyviai darbuojasi ir Kauno rajono „Hegelmann“, pernai likęs per žingsnį nuo A lygos medalių, bet pačiupęs kelialapį į Europos klubų Konferencijų lygos atrankos varžybas.

Bene didžiausia galima kauniečių netektis – saugas Vilius Armanavičius. Vienas geriausių A lygos žaidėjų sulaukė finansiškai pelningo pasiūlymo iš Kazachstano. Dar anksčiau sudie ištarė ir vienas geriausių A lygos legionierių Yukiyoshis Karashima, persikėlęs į Vilniaus „Žalgirį“.

„Hegelmann“ marškinėlius jau apsivilko net septyni naujokai, iš jų žinomiausias – Lietuvos rinktinės vartininkas Tomas Švedkauskas iš „Sūduvos“. Taip pat kauniečiai pasikvietė puolėją Michaelą Thuique, ne vienus metus rungtyniavusį A lygoje.

„Puikiai pailsėjome, laukia daug darbo. Veiklos užteks, nes komanda labai pasikeitė. Esame labai nukraujavę, išėjo praktiškai visi vidurio saugai, bet, manau, susilipdysime“, – sakė „Hegelmann“ ekipos strategas Andrius Skerla.

„Hegelmann“ pirmose kontrolinėse rungtynėse 2:1 įveikė Vilniaus BFA jaunimą, poryt Kaune repetuos su „Šiaulių“ futbolininkais.



NAUJAUSI KOMENTARAI

zydrius

zydrius  portretas
visa federacija turi pasikeisti,kad vyktu pokyciai,nes sedi nieko neismanantis,na bendrai ismano tik tiek,kaip isisavinti pinigus,o po isvaistyti.

marija taurage

marija taurage portretas
svininiai juk ne futbolo zmones,jie nieko negali apart banditiniu varijantu.,is kur jiems rasti treneri ar dar kazka apie futbola,juk tai NEIMANOMA
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių