Futbolo pasaulis neriasi iš kailio, o L. Messi tyli

Futbolo pasaulis senokai buvo taip įaudrintas, kaip tai pavyko padaryti 33-ejų metų argentiniečiui Lioneliui Messi.

Įskaudino treneris?

Beveik prieš tris savaites, kai L.Messi atstovaujama "Barcelona" net 2:8 pralaimėjo Miuncheno "Bayern" vienuolikei Čempionų lygos ketvirtfinalio rungtynes, Ispanijos žiniasklaidą perskrodė žaibas: esą šešiskart geriausias pasaulio futbolininkas nusprendė palikti Katalonijos klubą.

Futbolo apžvalgininkai netgi įvardijo kelias priežastis, kodėl L.Messi daugiau nebenori žaisti "Barcelonoje", tačiau pats futbolininkas nė vienos versijos nepatvirtino ir nepaneigė.

Kaip dažniausiai būna tokiais atvejais, atsirado visažinių, kurie, remdamiesi "itin patikimais šaltiniais iš žaidėjo aplinkos", atskleidė neva pačią tikriausią L.Messi ir "Barcelonos" galimų skyrybų aplinkybę.

Teigiama, kad argentinietį labai įskaudino naujo vyriausiojo trenerio olando Ronaldo Koemano užuomina. Esą strategas per pokalbį pareiškė Lioneliui: "Privilegijų metas baigėsi, aš su tuo nesitaikstysiu. Tu privalai galvoti apie komandą."

Tačiau L.Messi, net ir būdamas vienas privilegijuotųjų, daugiau ar mažiau prisidėjo, kad "Barcelona" su juo keturis kartus laimėtų Čempionų lygos turnyrą, po tris kartus – pasaulio taurę ir Europos supertaurę, dešimt kartų – Ispanijos čempionatą, šešis kartus iškovotų Karaliaus taurę, aštuonis kartus – Ispanijos supertaurę.

Rugpjūčio 31-ąją R.Koemanas surengė "Barcelonai" savo pirmą treniruotę. L.Messi joje nedalyvavo.

Prabilo net prezidentas

Barselonos klubo vadovybės pareiškimą, kad L.Messi nebus parduotas, iškeistas į kitą žaidėją ir kad nesvarstomi jokie sutarties su juo nutraukimo būdai, akimirksniu palaidojo galimų versijų škvalas.

Brazilijos žurnalistas Marcelo Bechleras teigė, esą L.Messi iš Ispanijos persikels į "Manchester City" komandą, kurią treniruoja buvęs "Barcelonos" strategas Josepas Guardiola.

Tačiau kiti reporteriai tvirtino, kad pats J.Guardiola patarė Lioneliui neskubėti ir dar pažaisti "Barcelonoje".

Kiti argentiniečio galimi tolesnės karjeros variantai – Paryžiaus "Saint-Germain" ar "Manchester United", Milano "Inter" ar "New York City" (JAV)?

Išeitį pasiūlė Argentinos prezidentas Alberto Fernandezas, paraginęs L.Messi grįžti į tėvynę ir prisijungti prie vaikystės klubo – "Newell's Old Boys".

"Tu esi mūsų širdyse, tačiau mes niekada nematėme tavęs žaidžiančio savo šalyje. Suteik mums garbės ir užbaik karjerą "Newell's Old Boys" komandoje", – kreipėsi į futbolininką A.Fernandezas.

Rosario mieste įsikūrusio futbolo klubo akademijoje ir jaunimo komandose L.Messi žaidė būdamas 7–13 metų.

L. Messi

Išpirkos suma – kosminė

Tačiau klubus, kurie galėtų pretenduoti į tituluotą argentinietį, atšaldo L.Messi ir "Barcelonos" sutartyje (ji galios dar metus) numatyta 700 mln. eurų išpirka.

"Tai, ką apie mus ir L.Messi rašo dienraščiai ir kas kalbama per televiziją, – netiesa. Išvis nesuprantu, kam pirmam tai šovė į galvą? Taip, bet kuris klubas norėtų pasirašyti sutartį su L.Messi, tačiau svajonės ir tikrovė – skirtingi dalykai", – sakė italų "Inter" sporto direktorius Piero Ausilio.

Net jei sukrapštytume paskutinius centus, L.Messi mūsų resursams vis tiek būtų neįkandamas.

"Kelis kartus kalbėjausi šia tema su mūsų finansų direktoriumi. Jis iškart iškėlė rankas: net jei sukrapštytume paskutinius centus, L.Messi mūsų resursams vis tiek būtų neįkandamas", – ironizavo vienas "Bayern" ekipos lyderių Thomas Muelleris.

Vokietijos futbolo klubo "Stuttgart" gerbėjai ėmėsi akcijos – surinkti 900 mln. eurų, kad L.Messi taptų šios komandos žaidėju. Per pirmą rinkliavos dieną ryžtingi vokiečiai sukaupė pustrečio tūkstančio eurų.

"Jeigu mums nepavyks laiku surinkti norimos sumos ir L.Messi nupirks kitas klubas, pinigus perduosime labdaros fondui", – pareiškė "Stuttgart" sirgaliai.

Galiausiai visiems L.Messi gerbėjams ir kritikams galvas susuko futbolininko tėvas Jorge Messi.

Rugsėjo 2-ąją jis po susitikimo su "Barcelonos" prezidentu Josepu Maria Bertomeu pareiškė, kad Lionelis tikrai išvyks iš Ispanijos, tačiau jau kitą dieną J.Messi teigė, jog yra tikimybė, kad jo sūnus liks Barselonoje dar vienam sezonui.

Įtaria manipuliacijas

Kaip į L.Messi sukeltą audrą reagavo jo bendražygiai iš "Barcelonos"?

Britų televizijos "Sky Sports" žiniomis, tik du žaidėjai – Luisas Suarezas ir Arturo Vidalis – viešai pareikalavo klubo vadovų, kad Lionelis liktų komandoje.

Tačiau kažkodėl nė žodžio netarė ilgamečiai L.Messi kolegos – "Barcelonos" jaunimo ekipoje su juo žaidę Sergio Busquetsas ir Gerardas Pique.

"Nesuprantu, kodėl jis nori išvykti. Kita vertus, ne kartą esu susidūręs su tokio pobūdžio futbolininkų manipuliacijomis, L.Messi ekvilibristika – ne išimtis. Matyt, jam nepakanka, kad pasilikti meldžia net ašarojantys mažamečiai, vilkintys sportinius marškinėlius su jo inicialais. Atrodo, kad L.Messi pamiršo, jog būtent Barselona jam padėjo pasiekti tai, ką dabar turi", – svarstė buvęs "Barcelonos" klubo prezidentas Joanas Gaspart'as.

Ispanijos dienraštis "Marca" patvirtino L.Messi tėvo žodžius, kad futbolininkas tikriausiai liks "Barcelonoje", bet pats žaidėjas kol kas mįslingai tyli.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių