Futboliuko šventės abejingų nepaliko

2019-uosius metus mažieji futbolo gerbėjai bei jų tėveliai palydėjo smagių renginių virtine. Nors varžybose, į kurias įsitraukė bene tūkstantis jaunųjų žaidėjų, buvo ne vienas nugalėtojas ir prizininkas, pralaimėjusiųjų jose nebuvo.

Prienuose net trys dienas vyko „MrGolas“ varžybų superfinalai. U12 (12 metų ir jaunesnių) amžiaus grupėje komandos medalių link keliavo padalintos į dvi grupes. Šioje amžiaus grupėje nugalėjo Šilalės S. Dariaus ir S. Girėno progimnazija, o likusias prizines vietas užėmė Šiaulių Medelyno ir Juodšilių „Šilo“ (Vilniaus r.) progimnazijos. Šilalės atstovai užtikrintai laimėjo abejas A grupės dvikovas ir pusfinalį, o finale sužaidė lygiosiomis 1:1 ir tik po baudinių serijos įveikė Šiaulių Medelyno progimnaziją.

U16 (16 metų ir jaunesni) grupėje pirmąją vietą iškovojo Šiaulių S. Šalkauskio gimnazistai, antri liko Ramygalos, treti - Krokialaukio atstovai. Šiauliečiai grupės turnyre neturėjo lygių – abi pergales iškovojo dviejų įvarčių persvara. Jie užtikrintai laimėjo pusfinalį, o finale 1:0 pranoko Ramygalos gimnaziją.

U14 amžiaus grupės titulą nuskynė Švenčionių progimnazijos komanda. Švenčioniškiams kelias iki pirmosios vietos buvo nelengvas – superfinalo A grupėje jie surinko 4 taškus, kaip ir dar dvi komandos. Kalvarijos komandos įvarčių skirtumas buvo geresnis, tad antras kelialapis į pusfinalį sprendėsi Švenčionių ir Varnių ekipų baudinių serijoje. Pusfinalyje jie vienu įvarčiu pranoko Viekšnių gimnaziją, o kovoje dėl pirmosios vietos sutiko Kalvarijos komandą ir po atkaklios kovos laimėjo 3:2.

Kitas didelis renginys – Kaune bei sostinėje nuvilnijusios „Futboliuko“ Kalėdos. Bene gražiausiame darželinukų renginyje Kauno NFA aikštyne dalyvavo apie 500 vaikų ir tiek pat tėvų, o po kelių dienų Vilniaus „Sportimos“ manieže - apie 400 vaikų.

„Dalyvauti renginyje buvo tiek norinčių darželių, kad visų net nesutalpinome. Kaune, paskelbus registraciją, dalyvių limitas buvo užpildytas per vieną naktį. Panašiai ir Vilniuje. Aikštėje smagiai siautė patys mažiausieji futbolininkai. Pasistengėme visiems padaryti šventę, įteikti dovanėlių ir pan. Svarbiausia, vaikams įskiepyti meilę sportui, net nebūtinai futbolui, bet sveikam gyvenimo būdui“, - sakė Masinio futbolo asociacijos direktorius Ignas Marcinkevičius.

Pasak jo, gražia tradicija tapę renginiai tęsis ir kitąmet.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių