Futbolas kitaip: raudonų kortelių lietus, astma ir mirtis nuo alkoholizmo

Naujo futbolo sezono belaukiant Įvartis.net tęsia įdomių faktų rubriką „Ar žinojote, kad..?“, kurioje kiekvieną pirmadienį ir penktadienį pateikiame po penkis faktus apie futbolininkus, futbolą bei su juo susijusius dalykus bei žmones.

1. Ar žinojote, kad S.Agüero pravardę „Kun“ gavo dėl senelių?

„Manchester City“ puolėjas Sergio Leonelis Agüero del Castillo į aikštę žengia su marškinėliais, ant kurių užrašyta „Kun Agüero“. Šią pravardę argentiniečiui sugalvojo seneliai, kurie įžvelgė panašumų tarp savo anūko ir jo mėgstamiausio animacinio filmo veikėjo Kum Kumo.

Pats S.Agüero apie savo pravardę yra sakęs: „Užaugęs turiu vertinti šią pravardę, nes ji unikali. Šiandien retas kuris sportininkas turi animacinio filmuko veikėjo pravardę“.

2. Ar žinojote, kad P.Scholesas jau 17 metų serga astma?

Neseniai karjerą baigęs saugas Paulas Scholesas, kuris visą karjerą praleido „Manchester United“ klube, jau septyniolika metų serga atsma, tačiau tai jam netrukdė demonstruoti puikų žaidimą ir tapti vienu iš geriausių „United“ žaidėjų istorijoje.

P.Scholesui astma buvo diagnozuota, kai jam buvo 21 metai, tačiau per visą gyvenimą rimto astmos priepuolio futbolininkas taip ir nepatyrė. Beje, anglas paauglystėje susirgo ir Šlaterio liga, dėl kurios susilpnėjo jo kelis.

Už aikštės ribų P.Scholesas apibūdinamas, kaip drovus žmogus. 2004 metais savo idealią dieną jis apibūdino tokiais žodžiais: „Kelionė traukiniu ryte, vaikų paėmimas iš mokyklos, žaidimai su jais, arbata, vaikų migdymas ir televizoriaus žiūrėjimas“.

3. Ar žinojote, kad M.Balotelli laikomas įtakingiausiu futbolininku?

„Milan“ klubo puolėjas pateko į balandį paskelbtą šimto įtakingiausių pasaulio žmonių sąrašą, kurį sudarinėja žurnalas „The Times“. Iš viso 100-uke, be minėtojo italo, yra dar trys sportininkai – krepšininkas LeBronas Jamesas, tenisininkė Li Na ir slidininkė Lindsey Vonn.

Šią žiemą iš Anglijos „Manchester City“ į Italiją persikėlęs 22 metų futbolininkas įtakingiausių sąraše pateko į „ikonų“ skiltį, šalia tokių žmonių, kaip dainininkai Beyonce ir Justinas Timberlake‘as ar JAV prezidento žmona Michelle Obama.

4. Ar žinojote, kad Argentinoje per mačą parodytos 36 raudonos kortelės?

2011 metų kovo 14 dieną Argentinoje, Buenos Airėse buvo pagerintas raudonų kortelių pasaulio rekordas. Šio rekordo autorius yra teisėjas Damianas Rubino, rungtynėse tarp „Claypone“ ir „Victoriane Arenas“ komandų ne tik išvaręs iš aikštės visus 22 futbolininkus, bet parodęs raudonas korteles ir visiems žaidėjams ant atsarginių suolelio.

Teisėjas taip drąstiškai pasielgė po to, kai aikštėje kilo susistumdymas tarp žaidėjų, į kurį įsitraukė ir atsarginiai futbolininkai. O vėliau prie šio susistumdymo dar prisidėjo ir įpykę sirgaliai. Iki šių rungtynių pasaulio rekordas buvo 20 raudonų kortelių, parodytų 1993 metais Paragvajuje vykusiame mače.

5. Ar žinojote, kad C.Ronaldo tėvas mirė nuo alkoholizmo?

Madrido „Real“ klubo talismanu tapusio Cristiano Ronaldo tėvas José Dinis Aveiro mirė nuo alkoholizmo 2005 metų rugsėjį, būdamas 52-ejų metų, kai C.Ronaldo buvo 20 metų. Dėl šios priežasties Cristiano beveik nevartoja alkoholio.

2008 metais anglų laikraštis „Daily Mirror“ išspausdino straipsnį, kuriame apšmeižė C.Ronaldo neva prisigėrusį naktiniame klube, tačiau jo motina ir „Manchester United“ treneris patvirtino, jog Cristiano nevartoja alkoholio.

Nepaisant to, kartą spaudos fotografams pavyko užfiksuoti C.Ronaldo gurkšnojantį džiną su sultimis, tačiau vargu ar galima už tai teisti vieną geriausių pasaulio futbolininkų, žinant kokias neigiamas asociacijas alkoholis jam sukelia.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių