F. Ribery: naujojo trenerio žaidimo filosofija - keista

  • Teksto dydis:

Viešai norą laimėti „Ballon d‘Or“ („Auksinį kamuolį“) apdovanojimą išreiškęs Miuncheno „Bayern“ krašto saugas Franckas Ribery sulaukia vis daugiau žiniasklaidos dėmesio. Šį kartą futbolininkas nusprendė pakalbėti apie naujojo bavarų specialisto Josepo Guardiolos žaidimo filosofiją.

30-mečio prancūzo teigimu, naujasis Bavarijos klubo taktinis išsidėstymas (4-1-4-1) jam, asmeniškai, nėra dažnas reiškinys. Futbolininkas neslėpė, kad prie šio išsidėstymo tiek jam, tiek jo komandos draugams reikės priprasti, todėl teigiamų rezultatų tikimasi sulaukti tik sunkaus ir atkaklaus darbo treniruotėse dėka.

„Taktinis išsidėstymas (4-1-4-1) – keistas. Mums tai nauja. Jo nebuvome išbandę. Tam, kad ši schema puikiai veiktų, privalėsime sunkiai dirbti, diskutuoti ir dalintis patarimais“, - sakė prancūzas.

„Tai visiškai normalu, kad treneris bando komandoje įdiegti naujus dalykus. Tik naujovės gali leisti pasiekti gerų rezultatų“, - įsitikinęs apie „Ballon d‘Or“ apdovanojimą galvojantis F.Ribery.

Spaudoje pasirodė pranešimų, esą J.Guardiola panoro savo gretose turėti Ispanijos „Barcelona“ ekipos talentą Thiago Alcantarą. Jei strategui pavyktų pastarąjį įsigyti, manoma, jog universalusis „Bayern“ žaidėjas Javi Martinezas praėjusio sezono atraminio saugo poziciją iškeistų į vidurio gynybos specialisto vietą.

Ne paslaptis, kad tituluotam treneriui patinka žaisti mobilia sudėtimi, kurios žaidėjai gerai žaistų ne tik nurodytose, bet ir kitose pozicijose. To pavyzdys – J.Martinezas. Ispanas sugeba puikiai žaisti tiek gynyboje, tiek puolime, todėl naujame sezone bavarų sudėtyje galime tikėtis įvairių netikėtumų.


Šiame straipsnyje: Frankas RiberyBayernfutbolas

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių