Europos klubų viršūnę užėmė „Real“

NBA žvaigždė LeBronas Jamesas Paryžiaus „Stade de France“ stadioną paliko susiraukęs. Jo remiamam „Liverpool“ klubui nepavyko triumfuoti UEFA Čempionų lygos finale. Anglijos ekipa 0:1 po atkaklios kovos nusileido Madrido „Real“ futbolininkams.

„Po šio vakaro žmonės nebekalbės, kad mums pasisekė“, – triumfuodamas ištarė Carlo Ancelotti.

Pakeliui finalo link „Real“ iš kovos išmetė Prancūzijos PSG, „Manchester City“ ir Londono „Chelsea“ (abi Anglija) ekipas. Kiekviename atkrintamųjų varžybų etape kritikai tvirtino, kad ispanai žaidimu nusileido varžovams, o tolyn žengė tik sėkmės lydimi.

62 metų italas tapo pirmuoju treneriu istorijoje, net keturis kartus laimėjusiu Čempionų lygą. Prieš tai jis tai darė diriguodamas „Real“ (2014 m) ir dukart su „Milan“ klubu (2007 ir 2003 m).

Prestižiškiausią Europos futbolo klubų turnyrą C.Ancelotti auklėtiniai šeštadienį laimėjo pademonstravę racionalų žaidimą ir realizavę bene vienintelę realią progą. 59 min. Vinicius Junioras iš arti pasiuntė kamuolį į „Liverpool“ vartų tinklą po nepavykusio Federico Valverde'ės smūgio.

Po šio vakaro žmonės nebekalbės, kad mums pasisekė.

Kitu „Real“ didvyriu tapo vartininkas Thibaut Courtois, nukreipęs į virpstą grėsmingą Sadio Mane spyrį pirmajame kėlinyje, o vėliau kelis kartus atrėmęs kito „Liverpool“ puolėjo Mohamedo Salaho pavojingus dūrius.

„Šiandien niekas negalėjo pastoti man kelio, – tikino T.Courtois. – Buvau pasirengęs laimėti Čempionų lygą, kad ir kas nutiktų.“

Madrido ekipai tai buvo jau 14-asis triumfas Čempionų lygos turnyre, skaičiuojant ir prieš tai vykusius UEFA Čempionų taurės turnyrus. Artimiausias karališkojo klubo konkurentas „Milan“ atsilieka dukart. „Liverpool“ ir Miuncheno „Bayern“ ekipos trofėjų virš galvos yra kėlę po šešis kartus.

„Real“ šį sezoną laimėjo ir Ispanijos čempionų titulą, o „Liverpool“ sezono finišas nebuvo sėkmingas – dar prieš savaitę klubas galėjo siekti net keturių trofėjų, bet prie dviejų taurių Anglijoje nepavyko pridėti nei „Premier“ lygos čempionų titulo, nei Čempionų lygos nugalėtojų prizo.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių