Čempionato išvakarėse – reikšminga pergalė

Lietuvos salės futbolo rinktinė, baigdama ruoštis pasaulio čempionatui, per kontrolines rungtynes įveikė pajėgią Uzbekistano komandą.

Uzbekai – ambicingi

Birštone įvykusį mačą mūsiškiai laimėjo 3:2 (1:1). Du įvarčius įmušė Justinas Zagurskas, vieną – Tomas Bučma.

Pasaulio salės futbolo rinktinių reitingų lentelėje Uzbekistano ekipa – 22-oje vietoje, Lietuvos – 82-oje.

"Pandemija gerokai pakoregavo mūsų planus. Daugiausia treniravomės Taškente, tačiau buvo atšaukti keli kontroliniai mačai. Vis dėlto pavyko sužaisti su stipriais varžovais", – sakė Uzbekistano futbolininkas Dilšodas Rachmatovas.

Per draugiškas rungtynes rugpjūtį uzbekai dukart 0:1 ir 0:1 pralaimėjo ispanams, 1:3 – argentiniečiams, 3:1 įveikė portugalus ir 5:3 – Angolos ekipą.

Uzbekijos rinktinė pasaulio salės futbolo čempionato B grupėje išmėgins jėgas su Rusijos, Gvatemalos ir Egipto futbolininkais.

"Iki šiol nė karto nerungtyniavome su Gvatemala, jos galimybių nežinome. Rusijos ir Egipto komandas neblogai pažįstame. Mūsų minimalus tikslas – patekti į kitą varžybų etapą", – teigė D.Rachmatovas.

Atvyko visi teisėjai

"Džiugu, kad prieš čempionatą galėjome išmėginti jėgas su tokio kalibro varžovais. Rungtynės su uzbekais parodė, ką mums reikia tobulinti ir ką pozityvaus jau esame nuveikę", – kalbėjo Lietuvos rinktinės kapitonas J.Zagurskas.

Mūsų šalies komanda rungtyniaus A grupėje ir rugsėjo 12-ąją Kauno "Žalgirio" arenoje susitiks su Venesuelos, 15 d. – su Kazachstano bei 18 d. – su Kosta Rikos atstovais.

Prienuose, Birštone ir Palangoje jau įsikūrusios ir treniruojasi Maroko, Japonijos, Vietnamo, Kosta Rikos ekipos, prie jų vakar prisijungė Venesuelos ir Kazachstano rinktinės.

Atvyko ir visi būsimų varžybų teisėjai, jų brigadas sudarys specialistai iš 32 šalių. Kauno, Vilniaus, Klaipėdos arenose teisėjaus ir penkios moterys – Chiara Perona (Italija), Irina Velikanova (Rusija), Gelareh Nazemi Deylami (Iranas), Valeria Nicole Palma (Čilė), Maria Estefania Pinto (Argentina).

Bilietus į rungtynes galima įsigyti fifa.com/tickets.

Į Lietuvą jau atvyko visi pasaulio čempionato teisėjai, jų brigadas sudarys specialistai iš 32 šalių.

Brazilai įsižaidė

Vieni pasaulio čempionato favoritų brazilai per kontrolines rungtynes Torūnėje 4:1 ir Bydgoščiuje 5:1 nugalėjo Lenkijos ekipą bei 4:3 – Serbijos komandą.

Brazilijos futbolininkai žais D grupėje kartu su Čekijos, Vietnamo ir Panamos rinktinėmis.

Panamos atstovai draugišką mačą 1:3 pralaimėjo slovakams, o čekai 3:0 privertė kapituliuoti Kosovo ekipą.

Pasaulio čempionų titulą Lietuvoje ginsiantys argentiniečiai Roterdame 3:1 įveikė Nyderlandų salės futbolininkus.

Argentinos rinktinė F grupėje varžysis su JAV, Serbijos ir Irano komandomis.

Amerikiečiai Bratislavoje pralaimėjo kontrolinę dvikovą slovakams 2:3.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių