Birželį – trejos rungtynės

  • Teksto dydis:

"Tikslas – laimėti Baltijos taurę", – pareiškė Lietuvos futbolo rinktinės strategas Valdas Urbonas, išsirinkęs žaidėjus, kuriems teks atlikti šią misiją.

Mūsų šalies futbolininkai birželį žais trejas rungtynes: Baltijos taurės turnyre – su Estijos ir Latvijos ekipomis, draugiškas – su Ispanijos nacionaline komanda.

Mačas su estais numatytas birželio 1-ąją Vilniuje, su latviais 4 d. – Rygoje, su ispanais 8 d. – Madrido priemiestyje Leganese.

"Latvijos ir Estijos vienuolikės žaidžia gerai, galvoja taip pat tik apie pergalę Baltijos taurės turnyre, todėl negalime atsipalaiduoti, turime būti nusiteikę ryžtingai, – kalbėjo V. Urbonas. – Tokių rungtynių, kaip kad su Ispanija, tiek treneriams, tiek žaidėjams nebūna daug, tad džiugu, kad turime tokią galimybę."

Tarp į rinktinę pakviestų žaidėjų yra naujokų – vartininkai Titas Krapikas ir Lukas Paukštė, gynėjas Sigitas Olberkis, puolėjas Edgaras Dubickas.

Atsižvelgus į šios dienos situaciją, politinį kontekstą, nei nacionalinė vyrų rinktinė, nei jaunimas tose rungtynėse tikrai nedalyvaus.

Lietuvos futbolo federacija (LFF) atšaukė lapkričio 16-ąją Minske numatytas draugiškas rungtynes su Baltarusijos rinktine ir birželio 8-ąją planuotą mūsų jaunimo (iki 21 metų) komandos mačą su šios šalies atstovais.

"Atsižvelgus į šios dienos situaciją, politinį kontekstą, nei nacionalinė vyrų rinktinė, nei jaunimas tose rungtynėse tikrai nedalyvaus, nepaisant, kad su Baltarusijos futbolo federacija esame pasirašę sutartį. Būtų neatsakinga rizikuoti rinktine, žaidėjų ir jų šeimų sveikata, saugumu", – sakė LFF generalinis sekretorius Edgaras Stankevičius.

LFF dar laukia Europos futbolo asociacijų sąjungos (UEFA) sprendimo, tačiau E.Stankevičius neabejoja, kad bus pritarta Lietuvos pasirinkimui.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių