Ankstyvas finišas: „Vytis“ apgynė čempiono titulą

Kauno „Vytis“ įvykdė pažadą apginti čempiono titulą, tačiau ne visai taip, kaip planavo. Ukrainiečio Kirilo Krasyi treniruojami kauniečiai pasipuoš aukso medaliais, nors finalo serijos nelaimėjo. Tokia situacija susiklostė dėl ekstremalios padėties ir nutrauktų šalies salės futbolo pirmenybių.

„Laimėti čempionatą ketvirtą kartą iš eilės yra malonu, tačiau jį laimėti esant tokioms aplinkybėms – džiugesys yra kur kas mažesnis nei nerimas dėl sveikatos, nerimas dėl futsal ateities, nerimas dėl visos Lietuvos ekonomikos”, – po tokio sprendimo kalbėjo „Vyčio“ vadovas Darius Gurskis.

„Kylame laipteliu aukščiau. Pernai buvome treti, dabar antri“, - nusivylę sprendimu baigti lygos varžybas neliko ir Jonavos „Vikingai“. Jonaviečiai lygos finalo serijoje atsilikinėjo nuo „Vyčio“ 0:1. Pirmąjį mačą Kaune favoritai laimėjo 4:1, o praėjusią savaitę planavo žaisti ir antrąjį. Vis dėlto penktadienį vykusioje Lietuvos futbolo federacijos (LFF) vaizdo konferencijoje buvo nuspręsta pagal turnyrinės lentelės rikiuotę bei esamą padėtį skaičiuoti sezono rezultatus ir taip rikiuoti komandas uždarant čempionatą. Konferencijos metu buvo įvertinas sezono nukėlimo klausimas, tačiau įvertinus papildomus klausimus, susijusius su arenų ir sporto salių nuoma bei žaidėjų išlaikymu komandose, šios idėjos buvo vieningai atsisakyta.

„Buvo išsakytas tiek LFF, tiek LSFA požiūris į situaciją bei siūlytos realios alternatyvos. Komandų atstovai suprato situacijos svarbumą ir būtinumą priimti nepopuliarius, bet mūsų nuomone, geriausius sprendimus“, - aiškino naujasis Lietuvos salės futbolo asociacijos direktorius Vytenis Kazlauskas.

Bronzos medaliai atiteko Gargždų „Pramogos“ ekipai, o ketvirti liko Mažeikių VIP salės futbolininkai. Salės futbolo taurės pusfinaliai taip pat yra nukeliami į rudens laikotarpį, prieš kito A lygos čempionato pradžią. LFF generalinis sekretorius Edgaras Stankevičius užsiminė, kad kažkiek teks koreguoti ir pasirengimo pasaulio salės futbolo čempionatui Lietuvoje planus. Tiesa, šiai dienai manoma, jog pirmenybės vyks kaip ir numatyta – rugsėjo mėnesį.


Šiame straipsnyje: Salės futbolasVytisA lyga

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių