N. Venckienės imuniteto Seimas imsis sausio vidury

„Drąsos kelio“ lyderės Neringos Venckienės teisinio imuniteto klausimą Seimas pradės svarstyti sausio mėnesio viduryje – šis klausimas bus įtrauktas į darbotvarkę sausio 15 d. arba sausio 17 d., teigia Seimo pirmasis vicepirmininkas Vytautas Gapšys.

„Taip, turime tokią tradiciją įtraukti tokius klausimus į vieną iš pirmųjų posėdžių, sudarysime komisiją, bet darbą jis baigs tik pavasario sesijoje, tai iš esmės kažko baisiai nepaskubinsi. Nežinau, arba pavyks įtraukti antradienį, arba ketvirtadienį“, – teigė V. Gapšys.

Pagal Seimo statutą, generaliniam prokurorui arba jo pavaduotojui paprašius Seimo panaikinti parlamento nario teisinį imunitetą, Seime sudaroma laikinoji tyrimo komisija, kuri susipažinusi su prokurorų pateikta medžiaga turi nuspręsti – arba siūlyti Seimui naikinti parlamentaro neliečiamybę, arba pateikti priešingą siūlymą.

Galutinį sprendimą bet kokius atveju priima visas Seimas.

Kad balsuos už N. Venckienės neliečiamybės panaikinimą, jau paskelbė konservatoriai, Liberalų sąjūdis ir socialdemokratai. Seime jie visi turi 82 balsus. Neliečiamybės panaikinimui reikia surinkti ne mažiau nei 71 balsą.

Teisinį imunitetą praradęs Darbo partijos pirmininkas Viktoras Uspaskichas teigė, kad agituos parlamento narius apginti N. Venckienės neliečiamybę.

Generalinis prokuroras Darius Valys gruodžio 28 d. pasirašė kreipimąsi Seimui, prašydamas sutikimo leisti patraukti baudžiamojon atsakomybėn Seimo narę, „Drąsos kelio" lyderę N. Venckienę, ją suimti ir kitaip suvaržyti jos laisvę.

Panaikinti N. Venckienės imunitetą prašoma ikiteisminių tyrimų metu gavus duomenų apie N. Venckienės galimai padarytas nusikalstamas veikas.

Ikiteisminių tyrimų metu surinkti duomenys leidžia manyti, kad N. Venckienė 2010 m. lapkričio 17 d. Panevėžio miesto apylinkės teismo patalpose viešai užgauliai pažemino teisingumą vykdantį teismą, taip pat nevykdė Kėdainių rajono apylinkės teismo 2011 m. gruodžio 16 d. sprendimo, kuriuo buvo įpareigota skubiai perduoti globojamą mergaitę jos motinai Laimutei Stankūnaitei.

Seimo nare tapusi buvusi teisėja, be kita ko, įtariama 2012 metų gegužės 17 d. trukdžiusi antstolei vykdyti teismo sprendimą, piktnaudžiavusi vaiko atstovo teisėmis psichiškai gniuždydama vaiką, panaudojusi fizinį smurtą besipriešindama policijos pareigūnui.

N. Venckienės teisinį imunitetą buvo panaikinusi Vyriausioji rinkimų komisija, kai „Drąsos kelio" lyderė buvo kandidatė į Seimo narius. Imunitetą N. Venckienei buvo panaikinęs ir praeitos kadencijos Seimas, nes būdama teisėja N. Venckienė taip pat turėjo teisinę neliečiamybę.

Kaip žinoma, Kėdainių rajono apylinkės teismas praėjusių metų gruodžio 16-ąją nusprendė N. Venckienės mirusio brolio Drąsiaus Kedžio ir jo sugyventinės Laimutės Stankūnaitės dukrą, kurią globojo N. Venckienė, perduoti motinai.

Sprendimas, pasitelkus dideles policijos pajėgas, įvykdytas šių metų gegužės 17-ąją.



NAUJAUSI KOMENTARAI

nesupratau

nesupratau portretas
kam jai imunitetas...??? teismas pasakys, ar kalta?

kruopa

kruopa portretas
prokurorai prašo leisti suimti ir (ar) kitaip suvaržyti jos laisvę.Prisivirė bobelė košės-laikas pradėti ją srėbti.

lika

lika portretas
stiprybes,Neringa,supratau,kad Lietuvoje tiesos nera,negalime apginti savo vaiku,nusivyliau teismais
VISI KOMENTARAI 64

Galerijos

Daugiau straipsnių