Kretingą vaduos nuo šunų išmatų

Ketvirtadienį į bendrovės „Kretingos komunalininkas“ sandėlį buvo atvežtos kelios dešimtys draudžiamųjų ir informacinių ženklų, kuriuos Kretingos seniūnijos užsakymu komunalininkai pastatys labiausiai kretingiškių pamėgtose šunų vedžiojimo vietose. Miesto vadovai tikisi, kad pagaliau pavyks Kretingą išvaduoti nuo gyvūnų išmatų, o parkus grąžinti žmonėms, - rašo pajurionaujienos.com .

Nuo šiol šunų mylėtojai savo augintinius galės vedžioti tik tam skirtose vietose. Parkuose vedžioti šunis bus draudžiama.

„Mintis nustatyti šunų vedžiojimo vietas brendo jau seniai. Parkai, kitos viešos miesto vietos - pilni šunų. Tokia padėtis nebūtų bloga, jei visi šunų savininkai surinktų tai, ką pakelėse, žolynuose, žaidimų aikštelėse palieka jų augintiniai. Trūksta gyvūnų mylėtojų atsakingumo. Todėl šunų neturintiems ir pasivaikščioti panorusiems kretingiškiams tenka žiūrėti, kad kur nors neįmintų, ir saugoti mažus vaikus, kad bežaisdami neišsitepliotų, nepaimtų į rankas to, ko nereikia. Parkai turi priklausyti žmonėms, o ne šunims“, - įsitikinęs Kretingos miesto seniūnas Stanislovas Juknevičius.

Šunų augintojų laisvalaikiui numatytos kelios visiems patogios vietos. Jose stovės informaciniai ženklai, nurodantys, kad čia šunis vedžioti galima.


Šiame straipsnyje: Kretingašuošuns išmatos

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių