Kariuomenės vadas: bendradarbiavimas su Lenkija yra labai efektyvus

Lenkijoje besilankančio Lietuvos kariuomenės vado generolo leitenanto Arvydo Pociaus teigimu, Lietuvos bendradarbiavimas su šia valstybe karinėje srityje šiuo metu yra itin efektyvus.

„Bendradarbiavimas su Lenkija, kaip strategine mūsų partnere karinėje srityje, šiuo metu yra kaip niekad efektyvus. Turime bendrą viziją dėl saugumo regione stiprinimo, matome sėkmingą LITPOLUKRBRIG ateitį, pajėgumų, tokių kaip Specialiųjų operacijų pajėgos dalyvavimo bendruose projektuose, perspektyvas“, - pranešime spaudai cituojamas kariuomenės vadas.

Krokuvoje Lietuvos kariuomenės vadas su Lenkijos kariuomenės vadu Generalinio štabo viršininku generolu Mieczysławu Cieniuchu (Mečislavu Cieniuchu) aptarė šalių karinį bendradarbiavimą Baltijos regiono kontekste, Oro policijos misiją Baltijos šalyse bei Lenkijos kariuomenės perspektyvas tęsti dalyvavimą joje, bendradarbiavimo tarp Lietuvos ir Lenkijos kariuomenių specialiųjų pajėgų perspektyvas, bendros Lietuvos Lenkijos ir Ukrainos brigados LITPOLUKRBRIG formavimo procesą.

Krokuvoje Lietuvos kariuomenės vadas apsilankė Lenkijos Specialiųjų pajėgų vadovybėje ir susitiko su pajėgų vadu brigados generolu Piotru Patalongu.

Lietuvos kariuomenės vadas apsilankė ir bendros Lietuvos Lenkijos ir Ukrainos brigados LITPOLUKRBRIG vadavietėje Liubline. Planuojama, kad apie 4,5 tūkst karių turinti brigada sudaryta iš Lietuvos, Lenkijos ir Ukrainos karių bus sukomplektuota 2013 metais. Liubline bus įkurtas brigados štabas ir apsaugos batalionas.

2009 m. lapkritį pradėto projekto LITPOLUKRBRIG partneriai yra sutarę lygiomis pajėgų dalimis prisidėti formuojant brigadą. Įgyvendinus projektą, LITPOLUKRBRIG taps svarbiu regioninio gynybinio bendradarbiavimo įrankiu, padėsiančiu bendram trijų šalių dalyvavimui ES saugumo ir gynybos politikoje.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių