Iš Italijos grįžo antrasis dingusiu laikytas kariūnas

Sekmadienį į Lietuvą iš Italijos grįžo antrasis dingusiu laikytas Generolo Jono Žemaičio Lietuvos karo akademijos (LKA) kariūnas Darius Šaduikis.

Tai BNS patvirtino Krašto apsaugos ministerija (KAM).

Kariūnas parskrido lėktuvu. Jis šiuo metu apklausiamas Karo policijos Vilniaus įguloje.

Šeštadienį į Lietuvą grįžo ir kitas drauge su D.Šaduikiu dingusiu laikytas Karo akademijos studentas Antanas Gasparavičius. Jis po karo policijos apklausos buvo nuvežtas į akademiją, o mokyklos vadovybė jį iki pirmadienio ryto išleido į namus.

KAM teigimu, abu kariūnai šiuo metu atsisako bendrauti su žurnalistais.

Karo policijos tyrėjas kapitonas Arnoldas Ruginis sako, apie kariūnų dingimo priežastis ir aplinkybes bus galima kalbėti baigus kariūno D.Šaduikio ir kitų proceso dalyvių apklausas.

Du LKA kariūnai D.Šaduikis ir A.Gasparavičius dingusiais laikyti nuo spalio 28 dienos. Ketvirtakursis D.Šaduikis į akademiją turėjo grįžti iki lapkričio 1 dienos 24 valandos, penktakursis A.Gasparavičius - iki lapkričio 2 dienos 7 valandos.

Vienas dienraštis paskelbė dingusių kariūnų laiškus, kuriuose jie pasakojo apie Karo akademijoje esą įsišaknijusią netvarką. Anot kariūnų, šioje aukštojoje mokykloje esama nestatutinių santykių, patyčių, nuolat žeminami silpnesni ir jaunesni kolegos, dažnai girtuokliaujama, iš pinigų lošiama kortomis. Apie negeroves jie pranešė kariuomenės Generalinei inspekcijai, tačiau ši konstatavo nurodytų pažeidimų neaptikusi.

Krašto apsaugos ministrė Rasa Juknevičienė pirmadienį ketina sudaryti darbo grupę, kuri turės pakartotinai įvertinti situaciją Generolo Jono Žemaičio Lietuvos karo akademijoje. Darbo grupei vadovaus brigados generolas Almantas Leika. Darbo grupėje dirbs visuomenės ir krašto apsaugos sistemos atstovai.


Šiame straipsnyje: Darius Šaduikiskaro akademija

NAUJAUSI KOMENTARAI

algis

algis portretas
Kyla klausimas kodėl pabėgėliai slapstėsi Italijoj,

kazin

kazin portretas
o kas sake kad slapstesi, sugalvojo vyrukai atsipusti nuo "psichloginio teroro" ir atejus sventem ismyne pakeliaut po europa
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių