G.Kazakevičiui atkuriamas diplomato statusas

Ministro pirmininko kanclerio pirmajam pavaduotojui Giedriui Kazakevičiui, rugpjūtį patekusiam į skandalą dėl brangios komandiruotės į Naująją Zelandiją, atkuriamas diplomato statusas, pranešė LNK Žinios.

„Gavus G.Kazakevičiaus prašymą atkurti jam diplomato statusą, buvo pradėtos procedūros, nes tokią teisę jam suteikia įstatymas“, - sakė Užsienio reikalų ministerijos atstovas Mindaugas Lašas.

Neoficialiomis žiniomis, G.Kazakevičius, anot LNK Žinių, gali būti išsiųstas dirbti konsulu į Čikagą, nes dabartinė konsulė jau baigė trejų metų kadenciją.

„Aš pats nieko nežinau apie kokius nors sprendimus, kurie būtų priimti dėl manęs“, - tvirtino G.Kazakevičius.

Pasak Seimo Užsienio reikalų komiteto vicepirmininko Justino Karoso, G.Kazakevičiui ne vieta konsulo kėdėje.

„Dabartinėje situacijoje, turint galvoje politinį iškaišiojimo aspektą ir tai, kad jis yra šiaip ar taip opinijoje susikompromitavęs dėl tų kelionių, visiškai nepamatuotų, tai būtų žinoma absurdiška“, - sakė J.Karosas.

Į kokias diplomatines pareigas G.Kazakevičių, skirti spręs Užsienio reikalų ministras. J.Karosas tvirtino, kad galimo vicekanclerio skyrimo konsulu klausimą jis kitą savaitę iškels komiteto posėdyje.

Rugpjūtį kilo skandalas paaiškėjus, jog Ministro pirmininko tarnybos (MPT) vicekanclerio G.Kazakevičiaus ir Strateginio valdymo departamento planavimo ir stebėsenos skyriaus vadovės Eglės Rimkutės išvyka į Naująją Zelandiją kainavo 30-40 tūkst. litų. Šioje maždaug 16 tūkst. kilometrų nuo Lietuvos esančioje šalyje MPT kanceliarijos darbuotojai turėjo perimti valstybės valdymo patirtį.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Smotas

Smotas portretas
SUSIMASTYKITE ZMONES KA RENKATE NES ATRODO KAD PARTIJOS TAI NEIGALIU-AFERISTU bandos.

diplomatas

diplomatas portretas
tumbu jumbu salyje

.....gal

.....gal portretas
GERIAU JAU PREZIDENTU ,TAI PARDUOS UŽ 1 LITĄ VISĄ LIETUVĄ IR BUS VISIEMS RAMU.
VISI KOMENTARAI 6

Galerijos

Daugiau straipsnių