Nuodėminga vakarienė: antis su bruknėmis ir vynu Pereiti į pagrindinį turinį

Nuodėminga vakarienė: antis su bruknėmis ir vynu

2013-01-29 20:57
Nuodėminga vakarienė: antis su bruknėmis ir vynu
Nuodėminga vakarienė: antis su bruknėmis ir vynu / Shutterstock nuotr.

Suprantame, kad eilinę darbo dieną retas save lepina brangiu ir kaloringu patiekalu, bet kartais tokia saldi nuodėmė pakelia nuotaiką visai savaitei. Tad savaitės pradžiai - kepta antis su grikių ir slyvų įdaru bei bruknių ir vyno padažu.

Prašmatniam patiekalui reikės:

1 anties

1 galvutės česnako

2 šaukštų druskos

0,5 šaukštelio juodųjų pipirų

2 saujų džiovintų slyvų

1 kg svogūnų

1 pakelio sviesto

2 stiklinių raudono sauso vyno

2 virimo pakelių grikių

1 obuolio

1 saujos šaldytų bruknių

2 šaukštelių cukraus

Gaminimas:

Išspauskite česnaką ir sutrinkite jį su druska ir pipirais. Šia mase įtrinkite antį. Ją nakčiai įdėkite į šaldytuvą.

2 saujas džiovintų slyvų supjaustykite ir suberkite į 2 stiklines raudono vyno. Užvirinkite. Vynui užvirus išjunkite kaitrą ir palikite slyvas išbrinkti. Paskui jas nukoškite, bet vyno neišpilkite.

1 svogūną supjaustykite ir pakepkite svieste. Svogūnui paskrudus į keptuvę suberkite nuluptą ir kubeliais supjaustytą obuolį ir nukoštas slyvas. Palikite masę troškintis. Po kelių minučių į masę suberkite išvirtus grikius, viską gerai sumaišykite.

Iš šaldytuvo ištraukite antį, nuvalykite druską ir česnakus, į jos vidų prikimškite ištroškintos grikių masės. Antį įdėkite į kepimo rankovę ir kepkite 1,5 val.

Kol antis kepa, pasiruoškite padažą.

Susmulkinkite 1 kg svogūnų ir apkepinkite juos svieste. Užpilkite 1 stiklinę vandens ir maišykite kol vanduo išgaruos. Tą patį pakartokite dar 2 kartus. Galiausiai supilkite nukoštąjį vyną, suberkite saują bruknių ir 2 šaukštelius cukraus. Patroškinkite ir padažu skaninkite iškeptą antį.

Skanaus, bet nepersivalgykite!

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra

Daugiau naujienų