Suprantame, kad eilinę darbo dieną retas save lepina brangiu ir kaloringu patiekalu, bet kartais tokia saldi nuodėmė pakelia nuotaiką visai savaitei. Tad savaitės pradžiai - kepta antis su grikių ir slyvų įdaru bei bruknių ir vyno padažu.
Prašmatniam patiekalui reikės:
1 anties
1 galvutės česnako
2 šaukštų druskos
0,5 šaukštelio juodųjų pipirų
2 saujų džiovintų slyvų
1 kg svogūnų
1 pakelio sviesto
2 stiklinių raudono sauso vyno
2 virimo pakelių grikių
1 obuolio
1 saujos šaldytų bruknių
2 šaukštelių cukraus
Gaminimas:
Išspauskite česnaką ir sutrinkite jį su druska ir pipirais. Šia mase įtrinkite antį. Ją nakčiai įdėkite į šaldytuvą.
2 saujas džiovintų slyvų supjaustykite ir suberkite į 2 stiklines raudono vyno. Užvirinkite. Vynui užvirus išjunkite kaitrą ir palikite slyvas išbrinkti. Paskui jas nukoškite, bet vyno neišpilkite.
1 svogūną supjaustykite ir pakepkite svieste. Svogūnui paskrudus į keptuvę suberkite nuluptą ir kubeliais supjaustytą obuolį ir nukoštas slyvas. Palikite masę troškintis. Po kelių minučių į masę suberkite išvirtus grikius, viską gerai sumaišykite.
Iš šaldytuvo ištraukite antį, nuvalykite druską ir česnakus, į jos vidų prikimškite ištroškintos grikių masės. Antį įdėkite į kepimo rankovę ir kepkite 1,5 val.
Kol antis kepa, pasiruoškite padažą.
Susmulkinkite 1 kg svogūnų ir apkepinkite juos svieste. Užpilkite 1 stiklinę vandens ir maišykite kol vanduo išgaruos. Tą patį pakartokite dar 2 kartus. Galiausiai supilkite nukoštąjį vyną, suberkite saują bruknių ir 2 šaukštelius cukraus. Patroškinkite ir padažu skaninkite iškeptą antį.
Skanaus, bet nepersivalgykite!
Naujausi komentarai