Rygoje degė Latvijos policijos būstinė

  • Teksto dydis:

Rygoje antradienį užsiliepsnojus vienam Latvijos policijos pastatui visiškai išdegė Kelių eismo saugumo valdybos viršininko Normundo Krapsio ir jo padėjėjos kabinetas, pranešė pareigūnai.

Latvijos vidaus reikalų ministras Richardas Kozlovskis trečiadienį televizijai LNT sakė, kad per gaisrą nukentėjo Ekonominių nusikaltimų prevencijos valdybos (ENAP) keturi kabinetai. Vis dėlto jis pabrėžė, kad jokioms baudžiamosioms byloms nebuvo padaryta žalos, o policijos atliekami tyrimai nebus sutrikdyti.

Vėliau Vidaus reikalų ministerija patikslino, kad gaisras įsiplieskė policijos būstinės 4-ame aukšte. Kadangi ENAP kabinetai yra aukštu aukščiau, jie nuo ugnies nedaug nukentėjo.

Tame pačiame pastate įsikūrusi Latvijos įkalinimo vietų valdyba. BNS duomenimis, jos patalpos per gaisrą nenukentėjo ir dabas nebuvo sutrikdytas.

V. Kozlovskis anksčiau sakė, kad tyrimo priežastys tiriamos. Ministras teigė, kad negalima atmesti padegimo versijos.

Gaisras įsiplieskė apie 21 val. 30 min. vietos (ir Lietuvos) laiku. Į įvykio vietą atvykę ugniagesiai rado liepsnojantį pastato ketvirtąjį aukštą. Ugnis buvo suvaldyta apie 23 valandą.

Kaip pranešama, išdegė apie 75 kv. metrai patalpų.

Eismo saugumo valdyba nurodė, kad jos serverio veikla nesutriko ir kad šiuo metu stengiamasi nustatyti, kokie dokumentai sudegė arba buvo apgadinti.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių