Prieš „Medibank“ surengę išpuolį programišiai paviešino dalies klientų duomenis

  • Teksto dydis:

Prieš Australijos įmonę „Medibank“ surengę išpuolį programišiai trečiadienį  paviešino dalies klientų duomenis, įskaitant informaciją apie medicinines procedūras, kai didžiausia šalies sveikatos draudikė atsisakė sumokėti išpirką už beveik 10 mln. esamų ir buvusių klientų asmeninius įrašus.

„Tamsiajame internete“ paskelbta dalis duomenų rodo, kad tai yra iš „Medibank“ praėjusį mėnesį pavogta informacija.

„Medibank“ mano, kad vagys ir toliau skelbs duomenis.

„Tai yra nusikalstama veika, kuria siekiama pakenkti mūsų klientams ir sukelti nerimą“, – pareiškė „Medibank“ generalinis direktorius Davidas Koczkaras (Deividas Kockaras) savo pareiškime, kuriame pakartotas ankstesnis atsiprašymas klientams.

„Rimtai žiūrime į savo atsakomybę apsaugoti savo klientus ir esame pasirengę juos palaikyti“, – pridūrė jis.

Kibernetinio saugumo ministrė Clare O'Neil (Kler Onil), kuri pati yra „Medibank“ klientė ir kurios asmens duomenys buvo pavogti, paragino socialinės ir tradicinės žiniasklaidos įmones neleisti naudoti jų platformų, kad būtų galima dalytis pavogtomis žmonių sveikatos istorijomis.

„Jei tai padarysite, padėsite ir kurstysite niekšus, kurie yra šių nusikalstamų veikų šerdis, tačiau aš žinau, kad to nepadarytumėte savo šaliai ir savo piliečiams“, – paragino C. O'Neil.

Pasak jos, žmonių, kurių medicininė informacija buvo atskleista, skaičius „šiuo metu yra mažas“.

„Tačiau noriu, kad Australijos žmonės suprastų, kad tai greičiausiai pasikeis ir dabar išgyvename sunkų laikotarpį, kuris gali trukti savaites, galbūt mėnesius, o ne dienas ir valandas“, – pridūrė C. O'Neil.

Australijos ministras pirmininkas Anthony Albanese'is (Entonis Albanizis), kuris taip pat yra „Medibank“ klientas, pasveikino bendrovės atsisakymą sumokėti įsilaužėliui už informacijos grąžinimą.

„Žmonėms tai tikrai sunku. Aš taip pat esu „Medibank“ privatus klientas ir mane neramina, kad dalis šios informacijos buvo paskelbta“, – žurnalistams kalbėjo A. Albanese'is.

Pranešama, kad įsilaužėliai pagrasino atskleisti garsių klientų diagnozes ir informaciją apie gydymą, nebent bus sumokėta neskelbtinos sumos išpirka, tačiau „Medibank“ nusprendė, kad yra „tik ribota tikimybė“, jog išpirka sutrukdys paskelbti duomenis.

Tinklaraštininkas, pasivadinęs „Extortion Gang“, pirmadienio vakarą tamsiajame internete paskelbė, kad „duomenys bus paskelbti per 24 valandas“.

„Medibank“ šią savaitę atnaujino žmonių, kurių asmeninė informacija buvo pavogta, skaičių nuo 4 mln., skelbto prieš dvi savaites, iki 9,7 milijono.



NAUJAUSI KOMENTARAI

?????

????? portretas
??????
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių