Oro pajėgos: Ukrainoje naktį numušti 28 dronai „Shahed“

  • Teksto dydis:

Praėjusią naktį Rusija vėl dronais atakavo Ukrainą – iš Belgorodo srities ir aneksuoto Krymo Čaudos kyšulio buvo paleisti 33 bepiločiai, platformoje „Telegram“ pranešė ukrainiečių oro pajėgos.

Ukrainos pajėgos sunaikino 28 dronus „Shahed-131/136“, sakoma pranešime.

Jame nurodoma, kad Rusijos paleisti dronai skrido įvairiomis kryptimis, todėl oro gynyba dirbo mažiausiai šešiose Ukrainos srityse.

Tuo metu pietinių Ukrainos regionų pareigūnai pranešė, kad per smūgius buvo apgadinta sandėlių Odesos uoste ir privačių namų. Pranešama apie vieną sužeistą žmogų.

Pietų Ukrainos gynybos pajėgos paskelbė, kad įvairiomis kryptimis, stengiantis išvengti oro gynybos sistemų, atakuota uosto infrastruktūra prie Dunojaus upės.

Mykolajivo srityje sunaikinti keturi dronai, o Odesos srityje – dešimt, sakoma pranešime.

„Deja, yra ir smūgių“, – atskirai „Telegram“ pranešė Odesos srities gubernatorius Olehas Kiperis. Jis nurodė, kad apgadinta Odesos uosto infrastruktūra ir kažkiek gyvenamųjų pastatų Izmajilo rajone.

Viena 1935 metais gimusi moteris dėl nudegimų paguldyta į ligoninę, nurodė pareigūnas.

Rusija, liepą pasitraukusi iš susitarimo dėl saugaus grūdų eksporto Juodąja jūra, intensyviau atakuoja uostus Pietų Ukrainoje.

Kyjivas taip pat yra įspėjęs, kad Maskva atnaujina savo oro smūgių Ukrainos energijos infrastruktūrai kampaniją. Praėjusią žiemą per tokias sistemingas atakas milijonai žmonių ilgam likdavo be šildymo ir vandens.

Kaip nurodo ukrainiečių žiniasklaidos ir konsultavimo grupė „Defence Express“, rugsėjį rusai paleido daugiau kaip 500 dronų „Shahed“ – tai mėnesių rekordas.


Šiame straipsnyje: karas Ukrainojenumušti dronaiShahed

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių