A. Navalnas: nepritariu šiam karui

Kalinamas rusų opozicionierius Aleksejus Navalnas ketvirtadienį per kalėjime vykstantį jo teismo procesą pareiškė nepritariantis Rusijos įsiveržimui į Ukrainą, prezidentui Vladimirui Putinui pradėjus kaimyninės šalies puolimą.

„Esu prieš šį karą“, – girdimi A. Navalno žodžiai vaizdo įraše iš kalėjime vykstančio jo teismo. Tą įrašą paskelbė nepriklausoma televizija „Dožd“.

„Manau, kad šis karas tarp Rusijos ir Ukrainos buvo pradėtas siekiant pridengti vogimą iš Rusijos piliečių ir nukreipti jų dėmesį nuo šalies vidaus problemų“, – sakė balsingiausias Kremliaus kritikas.  

Vilkėdamas kalinio uniformą A. Navalnas sakė, kad šis karas „ves prie didžiulio skaičiaus aukų, sugriautų ateičių, ir bus toliau tęsiama Rusijos gyventojų skurdinimo linija“.

A. Navalno byla svarstoma griežčiausio apsaugos lygio kalėjime netoli Maskvos, kur jis yra laikomas. Jam yra pateikti nauji kaltinimai, dėl kurių opozicionieriaus kalinimas gali būti pratęstas dar dešimtmečiu.

Jo sąjungininkai sako, kad praeitą savaitę prasidėjusio teismo proceso laikas buvo specialiai parinktas, kad sutaptų su Ukrainos krize.

A. Navalnas buvo nuteistas metus kalėti pagal kaltinimus vienoje senoje korupcijos byloje, kai liko gyvas po apnuodijimo, dėl kurio Vakarai kaltina Kremlių.

V. Putinas anksti ketvirtadienį pradėjo puolimą, per televiziją netikėtai paskelbęs, kad pradeda karinę operaciją Ukrainoje jos separatistams ginti ir provakarietiškai savo kaimynei „demilitarizuoti ir denacifikuoti“.


Šiame straipsnyje: Aleksejus Navalnaskaras Ukrainojekariniai veiksmai

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių