Madrido centre per galingą sprogimą žuvo mažiausiai trys žmonės

Madrido centre mažiausiai trys žmonės žuvo ir dar vienas dingo trečiadienį driokstelėjus galingam sprogimui viename name, kaip manoma, sukeltam dujų nuotėkio, pranešė šalies žiniasklaida ir pareigūnai.

Dar keletas žmonių buvo sunkiai sužeisti, nurodė Ispanijos sostinės meras Jose Luisas Martinezas-Almeida (Chosė Luisas Martinesas-Almeida). Mažiausiai keturi jų buvo hospitalizuoti.

Neatmetama, kad aukų dar padaugės.

„Atrodo, kad pastate įvyko dujų sprogimas“, – įvykio vietoje susirinkusiems žurnalistams sakė miesto administracijos vadovas.

Po sprogimo penkių aukštų name, esančiame Latinos rajone, trys viršutiniai pastato aukštai buvo smarkiai apgadinti, o Toledo gatvėje riogsojo daug nuolaužų.

Sprogimas nugriaudėjo, kai specialistai name tikrino dujų įrangą. Dingęs asmuo yra dujų įmonės darbuotojas.

Gelbėtojai teikė pagalbą keliems ant žemės gulėjusiems žmonėms, matyti visuomeninės televizijos TVE reportaže.

Pasak TVE, šalimais esanti mokykla tuo metu buvo tuščia, nes pamokos dar nebuvo atnaujintos po rekordiškai gausaus snygio sostinėje sausio 9-ąją.

Vietos gyventoja Leire Reparaz (Leirė Reparas) sakė naujienų agentūrai AP apie 15 val. vietos (16 val. Lietuvos) laiku išgirdusi garsų sprogimą, kai ėjo namo netoli Toledo vartų.

„Nežinojome, iš kur atskriejo tas garsas. Visi pagalvojome, kad iš mokyklos. Užlipome laiptais į mūsų pastato viršų ir pamatėme [sprogimo nuniokoto] pastato konstrukcijas ir daug pilkų dūmų“, – sakė 24 metų gyventoja.

 


Šiame straipsnyje: Madridassprogimasžuvo žmonės

NAUJAUSI KOMENTARAI

Arijas

Arijas portretas
Privaziavo visokiu laukiniu, nemoka dujomis naudotis.
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių