Londonas: smūgis Lenkijai akcentuoja V. Putino karo keliamą grėsmę

Jungtinės Karalystės ministras pirmininkas Rishi Sunakas (Rišis Sunakas) trečiadienį sakė, kad žmonių aukų pareikalavęs raketų smūgis Lenkijai akcentuoja Rusijos karo Ukrainoje keliamą grėsmę, tačiau nenurodė, kas paleido Lenkijos teritorijoje nukritusią raketą.

Po Didžiojo dvidešimtuko (G-20) viršūnių susitikimo Indonezijoje R. Sunakas sakė, kad viso šito „nebūtų buvę, jei ne Rusijos invazija į Ukrainą“.

„Tai žiauri ir negailestinga Putino karo tikrovė“, – sakė jis.

Iškilus karo išplitimo už Ukrainos sienų į NATO teritoriją perspektyvai, R. Sunakas pabrėžė, kad kol kas dar niekam nepriskirto minimo raketų smūgio, per kurį žuvo du žmonės, nebūtų buvę, jei ne masiniai Rusijos raketų smūgiai Ukrainai.

„Kol tai tęsiasi, tai kelia grėsmę mūsų ir mūsų sąjungininkių saugumui. Ir kol tai tęsiasi, tai toliau niokos pasaulinę ekonomiką“, – kalbėjo britų ministras pirmininkas.

R. Sunakas su karu Ukrainoje susiejo ir savo šalies ekonominį sąstingį bei 11 proc. viršijančią infliaciją.

„Pasaulyje nėra nė vieno žmogaus, nepajutusio Putino karo poveikio“, – pridūrė jis.

JAV prezidentas Joe Bidenas (Džo Baidenas) anksčiau sakė, jog „mažai tikėtina“, kad raketa buvo paleista iš Rusijos. Tokiu būdu atsiranda tikimybė, kad tai galėjo būti atsitiktinis ukrainiečių paleidimas ar nesėkmingas oro gynybos sistemos smūgis.


Šiame straipsnyje: Londonaskaras Ukrainojeraketos Lenkijojekaro grėsmė

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių