Irano lyderio atstovas: kerštas JAV dar nebaigtas

Iranas dar nebaigė keršyti Jungtinėms Valstijoms už revoliucinės gvardijos „Al Quds“ specialiųjų pajėgų vado Qasemo Soleimanio nužudymą. Tai pareiškė Irano vadovo ir dvasinio lyderio Ali Khamenei`aus atstovas „Al Quds“ pajėgose Ali Shirazis.

„Mes dar nebaigėme keršto priešams už Q. Soleimanio ir jo bendražygių nužudymą“, – cituoja pirmadienį jo žodžius naujienų agentūra „Fars“. Pasak A. Shirazio, „nebūtinai atsakomųjų veiksmų imsis tik Iranas, savo ruožtu aktyviai keršys ir pasipriešinimo frontas“.

Pasipriešinimo frontu Irane vadinamos visos sąjungininkų pajėgos regione, kurių uždavinys – kovoti su „pasauliniu imperializmu“.

Situacija Artimuosiuose Rytuose smarkiai susikomplikavo po to, kai sausio 3 d. JAV surengė ataką Bagdado oro uosto rajone, per kurią buvo nukautas Irano revoliucinės gvardijos „Al Quds“ specialiųjų pajėgų vadas generolas Qasemas Soleimanis. Irano aukščiausioji nacionalinio saugumo taryba pareiškė padarysiant visa, kad būtų atkeršyta už generolo mirtį. Naktį į sausio 8-ąją Iranas raketomis atakavo dvi Irako karines bazes, kuriomis naudojasi JAV kariuomenė – Ain al Asado bazę šalies vakaruose esančioje Anbaro provincijoje ir Erbilio oro uostą Irako Kurdistane.



NAUJAUSI KOMENTARAI

...

... portretas
Tai kada Iranas savo droną į Vašingtoną pasiųs?..

Realybe

Realybe portretas
!gaila kad Iranas ir kiti ju sebrai pamirso jog Jungtines Valstijos vis dar turi netik atominy bet ir neutroniny ginklus ,paspirgins muslimus -maza nepasirodys
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių