Pentagonas patvirtino: Iranas numušė JAV žvalgybos droną

  • Teksto dydis:

Irano revoliucijos gvardija ketvirtadienį paskelbė numušusi vieną JAV bepilotį lėktuvą, tvyrant padidėjusiai įtampai tarp Teherano ir Vašingtono dėl žlungančio branduolinio susitarimo, o Pentagonas tai patvirtino.

Šiitiškos respublikos pajėgos nurodė numušusios žvalgybos droną „RQ-4 Global Hawk“. Be to, JAV kariškiai praeitą savaitę apkaltino Iraną paleidus raketą į kitą bepilotę skraidyklę, pasiųstą reaguojant į incidentą Omano įlankoje, per kurį buvo apgadinti du tanklaiviai.

Revoliucijos gvardija, tiesiogiai pavaldi Irano aukščiausiajam lyderiui ajatolai Ali Khamenei (Ali Chamenėjui), nurodė numušusi droną ketvrtadienį ryte, kai jis įskrido į šalies oro erdvę ties Kuhe Mobarako rajonu pietinėje Hormozgano provincijoje. Šis rajonas yra maždaug už 1,2 tūkst. km į pietryčius nuo Teherano, arti strategiškai svarbaus Hormūzo sąsiaurio.

Irano valstybinė naujienų agentūra IRNA citavo Revoliucijos gvardijos pranešimą, kuriame sakoma, kad numuštas orlaivis yra žvalgybos dronas „RQ-4 Global Hawk“.

Drono numušimas yra žinutė Amerikai

Irano revoliucijos gvardijos vadas ketvirtadienį pareiškė, kad incidentas pasiuntė Amerikai „aiškią žinią“.

Prestižinėms sukarintoms Irano pajėgoms vadovaujantis generolas Hosseinas Salami (Hoseinas Salamis) pridūrė, kad jo šalis „neturi ketinimų kariauti nė su viena šalimi, bet esame pasiruošę karui“.

Jo kalbą tiesiogiai transliavo Irano valstybinė televizija.

Iranas numušė JAV žvalgybos droną

Pentagonas ketvirtadienį patvirtino, kad Irano pajėgos numušė JAV jūrų laivyno žvalgybos bepilotę skraidyklę, tačiau pabrėžė, jog tas dronas skrido ne Irano, o tarptautinėje oro erdvėje.

Bepilotę skraidyklę BAMS-D numušė iraniečių raketa „žemė–oras“, dronui skrendant tarptautinėje oro erdvėje virš Hormūzo sąsiaurio, pranešime nurodė JAV kariuomenės Centrinio štabo, kontroliuojančio amerikiečių pajėgų veiksmus Vidurio Rytuose, kapitonas Billas Urbanas (Bilas Erbanas). Pasak jo, incidentas įvyko trečiadienį 23 val. 35 min. Grinvičo (ketvirtadienį 2 val. 35 min. Lietuvos) laiku.

„Iraniečių pranešimai, kad skraidyklė buvo virš Irano, yra klaidingi, – pridūrė B. Urbanas. – Tai buvo neišprovokuota ataka prieš JAV žvalgybos turtą tarptautinėje oro erdvėje.“

Iranas padarė labai didelę klaidą

JAV prezidentas Donaldas Trumpas (Donaldas Trampas) ketvirtadienį pareiškė, kad Teheranas padarė „labai didelę“ klaidą.

„Iranas padarė labai didelę klaidą!“ – parašė prezidentas socialiniame tinkle „Twitter“.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Daugiau tokių numušimų

Daugiau tokių numušimų portretas
Šaunuoliai....tegul nelenda į svetimą šalį..

...

... portretas
O ar mes turim kuo tokius dronus numušinėt?..

matosi

matosi portretas
neturi kur pinigu kist tai zaidzia o nereikejo isviso list i azija ir kelt karus su savo /pasiutusiais sunimis/generolais /banditais nes niekas ju neprase....
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių