Indijoje teisiamas vienuolės išprievartavimu kaltinamas vyskupas

Pietų Indijoje šeštadienį prasidėjo vieno katalikų vyskupo, kaltinamo vienuolės išprievartavimu, teismas.

Vyskupas Franco Mulakkalas (Frankas Mulakalas) į teismą Keralos valstijos Kotajamo mieste atvyko lydimas grupės šalininkų, po rytinių pamaldų.

Nors Katalikų Bažnyčią daugelyje šalių sukrėtė kaltinimai dėl seksualinių nusikaltimų ir prievartos, Franco Mulakkalas yra pirmasis Indijos dvasininkas, kurio atžvilgiu pradėtas teismo procesas.

Jėzuitų misionieriams vadovavęs vyskupas kaltinamas nuo 2014 iki 2016 metų vienuolę išprievartavęs kelis kartus.

F. Mulakkalis teisme kol kas nepadarė pareiškimo dėl savo kaltės, tačiau ruošdamasis teismui kaltinimus neigė. Jei bus pripažintas kaltu, griežčiausia vyskupui gresianti bausmė yra įkalinimas iki gyvos galvos.

Dvasininkas buvo suimtas praėjusių metų spalį, o vėliau paleistas už užstatą. Šeštadienį teismas pratęsė paleidimo už užstato galiojimą iki kito teismo posėdžio, suplanuoto sausio 6 dieną.

Keralos policija pateikė daugiau nei 100 puslapių apimties bylos ataskaitą, kurioje užfiksuoti vienuolių, kunigų ir kitų vyskupų pareiškimai.

Vienuolė skundą pateikė praėjusių metų birželio mėnesį, tačiau policija tyrimą pradėjo tik po trijų mėnesių. Tuo metu penkios vienuolės beveik kasdien rengdavo protestus prie valstijos Aukštojo teismo pastato.

Vienuolės kreipėsi į katalikų lyderius Indijoje ir Vatikane, kaltindamos Bažnyčios hierarchiją nerimtu požiūriu į bylą.

Jos sulaukė daugelio Bažnyčios atstovų kritikos, taip pat pranešė, jų šeimos buvo persekiojamos.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Anonimas

Anonimas portretas
na ...kaip teisti ta --kurio ir neara o kas del Vatikano klano tai visus tuos vyrus---isromyti,,ir ju pakalikus--ismesineti ir sunims mesgalius atiduoti suesti.. tai sumaste nuokvakos zodi ==celebatas==pusgalviai

...

... portretas
Che - jei bus panaikintas celibatas, per metus bažnyčia ubagais išeis - barakudos TIK to ir laukia, žemiškasis teismas TOKS, kad viskas priklauso tik laiku kojytes prastėkusioms!

buvo

buvo portretas
siulyta vatikanui panaikint celibata nebutu pedofilu o butu normalus santykiai ir isskirtyne kategorija krikscioniu pagimdytu teisetai kaip pas provoslavus ir baznycia atgytu moraliskai o dabar??.... vien pedofilai baznyciose ir.. Vatikane nuo viduramziu neveltui taip uzsislaptine ir akivaizdziai slepia savo buiti nuo visuomenes kuria nori /ganyti/ ir akis pudrinti tai kiek ta /Dieviska/ komedija gali testis?Kristaus zodziai pasitvirtyna Netykekite netikrais pranasais o ka daro apkvailinti nostalgine hipnoze zmones kuriems veidmainiski grazus zodziai nuolatos kartojami iaugo i smegenis .nevisiems/ bet tie kurie iki siol tykedami adaievu islaiko armija dykaduoniu apsimeteliu iki siol vatikano globojanciu?.......
VISI KOMENTARAI 7

Galerijos

Daugiau straipsnių