Baltarusijoje suimtas interneto leidinių steigėjas A. Vasilevičius

Suimtas Baltarusijos verslininkas ir interneto leidinių „kyky.org“ ir „The Village“ steigėjas Aliaksandras Vasilevičius. Tai pranešė jo žmona Nadežda Zelenkova.

„Kardomoji priemonė: suėmimas. Jeigu parengiamasis tyrimas truks iki dviejų mėnesių, suėmimas gali būti pratęstas iki 18 mėnesių“, – parašė ji šeštadienį feisbuke. N. Zelenkova pridūrė, kad kardomoji priemonė gali būti pakeista.

A. Vasilevičiui taip pat priklauso reklamos agentūra „Vondel/Hepta“, šiuolaikinio meno galerija. Apie jo sulaikymą buvo sužinota rugpjūčio 27 d. Tą dieną Valstybės kontrolės komiteto Finansinių tyrimų departamento darbuotojai atliko kratą reklamos agentūroje.

Verslininko žmona pasirašė pasižadėjimą neskelbti informacijos apie bylą.

Pratęstas opozicijos aktyvisto suėmimas

Baltarusijos opozicijos aktyvisto Nikolajaus Statkevičiaus žmona Marina Adamovič pranešė, kad jos vyro suėmimas pratęstas dar dviem mėnesiams. Anksčiau jam buvo pateiktas kaltinimas rengus veiksmus, šiurkščiai pažeidžiančius viešąją tvarką.

„N. Statkevičiaus suėmimo laikas pratęstas dar dviem mėnesiams“, – parašė M. Adamovič feisbuke. Kokia instancija ir kada priėmė šį sprendimą, ji nepatikslino.

Baltarusijos valdžios institucijos pranešimo apie N. Statkevičiaus suėmimo pratęsimą kol kas nei patvirtino, nei paneigė.

Gegužės 19 d. Centrinė rinkimų komisija atsisakė įregistruoti iniciatyvinę grupę, turėjusią rinkti parašus už N. Statkevičiaus iškėlimą kandidatu į prezidentus, motyvuodama tuo, kad jo teistumas dar neišnykęs. 2011 metų gegužės 26 d. N. Statkevičius buvo nuteistas šešerius metus kalėti už dalyvavimą protesto akcijose per prezidento rinkimus 2010 metais, bet 2015 metų rugpjūtį jis išėjo į laisvę pagal prezidento įsaką dėl malonės suteikimo.

Šių metų gegužės 31 d. N. Statkevičius buvo sulaikytas Minske. Jis buvo apkaltintas dalyvavimu nesankcionuotose masinėse akcijose ir suimtas 30 dienų. Liepos 8 d. jam dar buvo pateiktas kaltinimas rengus veiksmus, šiurkščiai pažeidžiančius viešąją tvarką.

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

Vatnykas

Vatnykas  portretas
gerai išmano kalašenkijos gubernijos įstatymus ?! :-D
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių