Vienos galvos per maža

Didžiojoje Britanijoje kilęs skandalas atsistatydinus Bendruomenių rūmų pirmininkui Michaelui Martinui toli gražu nepasibaigė. Kaip rašo britų žiniasklaida, galbūt rinkimai padėtų grąžinti visuomenės pasitikėjimą šalies politika.

M.Martinas pirmas per daugiau nei 300 metų Bendruomenių rūmų pirmininkas, priverstas pasitraukti iš savo posto. Antradienį jis pranešė, kad atsistatydins kitą mėnesį. Šį jo žingsnį britų žiniasklaida įvertino palankiai.

Tačiau laikraščių redakcijų skiltyse įspėjama, jog reikės daugiau nuveikti, kad būtų atkurtas dėl skandalo žlugęs visuomenės pasitikėjimas parlamentu. Šiuo metu vienintelė tinkama išeitis iš susidariusios padėties, apžvalgininkų nuomone, būtų ministro pirmininko Gordono Browno sprendimas skelbti pirmalaikius rinkimus.

"M.Martino sprendimas atsistatydinti neišgelbės skęstančio laivo, kuriuo tapo šis susitepęs ir save diskreditavęs parlamentas. Tai gali padaryti tik visuotiniai rinkimai", – rašo bulvarinis dienraštis "The Sun". "The Daily Telegraph", kuris išprovokavo šią politinę krizę, M.Martino pasitraukimą pavadino pirmu tikros britų revoliucijos etapu ir taip pat paragino skelbti pirmalaikius rinkimus. "Šis save diskreditavęs parlamentas turi vienintelę alternatyvą – dar vienus metus tempti gumą, kurstyti visuomenės priešiškumą ir nieko nepasiekti", – rašo "The Independent". "The Times" taip pat pabrėžia, kad nepaprastai svarbu, kas bus išrinktas į parlamento pirmininko postą, nes šiam asmeniui bus pavesta įgyvendinti rimtą reformą.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių