V. Putinas stebėjo didžiausias šiais metais savo šalies karines pratybas

Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas penktadienį stebėjo didžiausias šiais metais surengtas savo šalies karines pratybas, kuriose dalyvavo ir kariai iš Kinijos, Indijos bei kitų valstybių. Manevruose Donguze netoli Orenburgo sutelkta 128 tūkst. karių, 1,5 tūkst. jų iš Kinijos, taip pat moderni karo technika.

Bendros pratybos „Centras 2019“ rodo, kad Rusija ir Kinija stovi „petys petin“, - sakė Rusijos gynybos ministras Sergejus Šoigu.

Susitikime su savo Kinijos kolega Wei Fenghe ministras pabrėžė, kad parengtas „didelis abiejų šalių bendradarbiavimo planas“. Jis bus patvirtintas kitą mėnesį. Plano detalės nežinomos. V. Putinas ir Kinijos vadovas Xi Jinpingas susitikime birželio pradžioje kalbėjo apie „beprecedentę“ šalių draugystę, kuri apima visas sritis.

Scanpix nuotr.

Manevruose, be kita ko, dalyvavo tankų daliniai, oro gynybos pajėgos ir desantininkai. Mokomuosius skrydžius vykdė beveik 130 kovinių sraigtasparnių iš Kinijos ir Rusijos. Rusų kariuomenė, be to, išbandė oro gynybos sistemą „Iskander M“. Pratybose dalyvavo ir grupė „Suchoi“ tipo naikintuvų.

Rusijos kariuomenė vis rengia tokias pratybas – ir ne tik tam, kad išbandytų savo kovinį pasirengimą ir atgrasytų priešą. Tikslas yra ir pademonstruoti ginkluotę – galimiems klientams užsienyje.

Pratybos dar truks iki šeštadienio. Jose taip pat dalyvauja kariai ir funkcionieriai iš Pakistano bei buvusių sovietinių respublikų Kirgizijos, Tadžikistano, Uzbekistano ir Kazachstano.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Da

Da  portretas
o kiek daug tiesos galima prisiminti iš praeities istorijos, antro pasaulinio karo metu tarp rusijos stalino, laiku, ir hitlierio fanatikiu abėju pusiu draugystės , plieno liejimo krosniu metalo pramones ir lektuvu skridžius abėju pusiu misteršmit ir anuškinu, liektuvu, o tanku gamybos lejimiu rusijos metalurgijos kombinatuose, kokie buvo geri pasekimai ir taures pilnos šampano lejosi per kraštus, juk ir šaudimas ir pratybos vaiku žaidimas juk ne vienierius metus vyko dėrybos gėrio, kol užaugo ragai ir fokusas, 18 m, džiaugsmo buvo, ir dirbo iš vieno katylo, koše maišė, o kas dabar ar ne tas pats, tolimose rytose kuo nori kinas, jau ir taip kinas daug išgavo tolymam rytu poligonė, nepamirškime damasko ir usurio, iš istorijos neišmesi, kuo nori kinas ,o dėl kuo tas pratybas karo reikalingos rusijos piliečiui, pensininkui, ir liaudžiai, pinigas reikalingas tik taikos lygiui, bet ne parako statynei,

...

... portretas
Prisiminus tad ir Mėlynoji Dalytė ant tanko lipo...

o

o portretas
kur irano s. korejos hebra ?.......
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių