Skandalinga kampanija

Rinkimai į Europos Parlamentą Italijoje kursto aistras. Jų centre – skandalas, kilęs dėl ministro pirmininko Silvio Berlusconi santykių su 18-mete.

Apsilankęs jaunos gražuolės gimtadienyje politikas sukėlė tikrą audrą savo šeimoje. S.Berlusconi žmona Veronica Lario pareiškė, kad jai nusibodo premjero nuotykiai ir pradėjo skyrybų procesą. Pats ministras pirmininkas tikino, kad tapo šmeižto auka, o gimtadienyje atsidūrė netyčia, užėjęs aplankyti verslo partnerio.

Tačiau skandalas sudrebino ne tik politiko šeimos pamatus. Jis gresia išplisti toliau ir netgi gali sužlugdyti jo karjerą. Premjero santykiais su modeliu Noemi Letizia susidomėjo šalies politikai. Tai, kad S.Berlusconi skirdavo merginai dėmesio, patvirtino antras pagal tiražą Italijos laikraštis "La Repubblica". Dienraštis pateikia N.Letizios draugo 22 metų Gino Flamini tvirtinimus, kad S.Berlusconi tikrai bendravo su mergina. Premjeras, anot vaikino, buvo pakvietęs N.Letizią ir dar kelias gražuoles paviešėti jo draugo viloje Sardinijoje. G.Flamini teigia, kad N.Letizia kelis kartus leido paklausyti jų pokalbių telefonu.

Dėl besitęsiančio skandalo savo nepasitenkinimą jau išreiškė kai kurie Italijos politikai. O centro kairiųjų opozicijos lyderis sekmadienį netgi pareikalavo, kad ministras pirmininkas viešai paaiškintų, kas jį sieja su N.Letizia. "Politiko pareiga atsakyti ir pasakyti tiesą, – per mitingą Šiaurės Italijoje sakė Dario Franceschini, opozicinės Demokratų partijos lyderis. – Visi asmenys, einantys politines pareigas, privalo susitaikyti, kad jų gyvenimai bus stebimi pro didinamąjį stiklą, nes būtent taip yra visur."

S.Berlusconi atstovas spaudai Paolo Bonaiuti į opozicijos lyderio pareiškimą sureagavo paprastai. Anot jo, opozicija pasitelkė paskalas, siekdama pakenkti premjero centro dešiniųjų koalicijai prieš kitą mėnesį vyksiančius rinkimus į Europos Parlamentą.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Saulius1

Saulius1 portretas
Myli moteris, myli ir šalį... chm.
VISI KOMENTARAI 1

SUSIJĘ STRAIPSNIAI

Galerijos

Daugiau straipsnių