Seulas ir Tokijas bandys atremti Šiaurės Korėjos grėsmes

  • Teksto dydis:

Pietų Korėja planuoja vėl pradėti derybas su Japonija dėl dalijimosi karinės žvalgybos informacija sutarties, siekiant veiksmingiau atremti Šiaurės Korėjos keliamas grėsmes, ketvirtadienį pranešė pareigūnai.

Informacija, renkama Japonijos palydovų tinklų ir kitų žvalgybos sistemų, būtų itin svarbi stebint ir ruošiantis atremti Šiaurės Korėjos sparčiai plėtojamas branduolinio ginklavimosi ir raketų programas, nurodė Pietų Korėjos gynybos ministerijos pareigūnas, pageidavęs, kad jo tapatybė liktų neatskleista.

Jungtinės Valstijos, Pietų Korėja ir Japonija dar 2014 metais pasirašė bendrą susitarimą dėl dalijimosi žvalgybinės informacijos, tačiau juo nustatoma, kad žvalgybine informacija apie Šiaurės Korėjos branduolines ir raketines programas Seulas ir Tokijas gali keistis tik per Vašingtoną.

Dvišalis susitarimas tarp Pietų Korėjos ir Japonijos įgalintų greitesnį informacijos perdavimą susiklosčius ekstremalioms situacijoms, nurodė pareigūnas.

Pietų Korėja ir Japonija ketino pasirašyti dvišalę sutartį dėl dalijimosi žvalgybos informacija 2012 metais, bet Seulas paskutinę akimirką atsitraukė, motyvuodamas politiniu nepasitenkinimu šalies viduje.

Daugelis pietų korėjiečių yra pasipiktinę Japonijos vykdyta žiauria Korėjos pusiasalio okupacija per Antrąjį pasaulinį karą. Gyventojai taip pat sunerimę dėl regione didėjančio Tokijo karinio vaidmens.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių