Saudo Arabija: Ramadanas prasidės ketvirtadienį

Saudo Arabija, kur yra svarbiausios islamo šventovės, paskelbė, kad musulmonų šventasis Ramadano mėnuo prasidės ketvirtadienį.

Karalystės Aukščiausiasis Teismas antradienį vakare nusprendė, kad islamiškojo kalendoriaus šabano mėnesis, kuris būna prieš Ramadaną, baigsis trečiadienį. Tai reiškia, kad Ramadanas prasidės kitą dieną, pranešė oficialioji Saudo Arabijos spaudos agentūra (SPA).

Anksčiau antradienį valdžia paragino gyventojus dairytis Mėnulio pjautuvo, kurio pasirodymas žymi Ramadano pradžią, tačiau jo nesimatė, skelbė valstybinė žiniasklaida.

Kitos šalys, kur gyventojų daugumą sudaro musulmonai sunitai, įskaitant Egiptą ir Katarą, taip pat paskelbė, kad Ramadanas prasidės ketvirtadienį. Tokį patį sprendimą priėmė pareigūnai palestiniečių teritorijose.

Tuo metu Jordanijos, Alžyro ir Maroko pareigūnai sakė, kad trečiadienį bus nuspręsta dėl to, ar Ramadanas prasidės ketvirtadienį, ar penktadienį.

Ramadanas, kai tikintieji dienos metu privalo pasninkauti, yra vienas iš penkių islamo stulpų. Tikintieji nuo aušros iki sutemų nevalgo ir negeria, o vakare tradiciškai susirenka su šeimomis ir draugais nutraukti pasninko.

Saudo Arabijoje pasninko griežtai laikomasi, restoranai iki saulėlydžio būna uždaryti.

Per Ramadaną taip pat daug dėmesio skiriama maldai, tikintieji gausiai renkasi mečetėse, ypač vakarais.

Ramadano pradžios data apskaičiuojama pagal Mėnulio kalendorių ir realius Mėnulio stebėjimus. 



NAUJAUSI KOMENTARAI

Kirvis

Kirvis portretas
Kodel neraso kada adventas prasides?
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių