S. Cichanouskajos štabas paskelbė planus po valdžios perdavimo Baltarusijoje

Buvusi kandidatė į Baltarusijos prezidentus Sviatlana Cichanouskaja ketina atkurti 1994 metų konstituciją ir suformuoti laikinąją vyriausybę esamos pagrindu, sekmadienį naujienų agentūrą „Interfax“ informavo jos štabas.

„Kai valdžia pereis nugalėjusiai liaudžiai, bus suformuota pereinamojo [laikotarpio] vyriausybė (esamos pagrindu), bus atkurta 1994 metų konstitucija, o paskui bus sukurtos sąlygos surengti sąžiningus ir skaidrius rinkimus, kurie ir bus surengti“, – sakė štabo atstovai.

S. Cichanouskaja po rugpjūčio 9-ąją įvykusių Baltarusijos prezidento rinkimų išvyko į Lietuvą. Jos iniciatyva Baltarusijoje buvo suformuota opozicijos Koordinacinė taryba dėl valdžios perdavimo šalyje.

Baltarusijoje jau trys savaitės vyksta protestai prieš rinkimų rezultatus. Oficialiai rinkimų nugalėtoju buvo paskelbtas dabartinis prezidentas Aliaksandras Lukašenka, kuris šiame poste dirba nuo 1994 metų.

Pagal CRK patvirtintus skaičius, A. Lukašenka gavo 80,1 proc., o jo pagrindinė varžovė S. Cichanouskaja – 10,12 proc. balsų. Opozicija ir Vakarų šalys tvirtina, kad rezultatai buvo suklastoti.

Opozicija šį mėnesį jau surengė dvi dideles demonstracijas bei paragino sekmadienį surengti dar vieną plataus masto protestą.

Protestuotojai reikalauja pakartotinių rinkimų. Rugpjūčio 9–11 dienomis jėgos struktūros vandens patrankomis, kurtinamosiomis granatomis, guminėmis kulkomis vaikė protesto akcijas. Per tris paras po rinkimų buvo areštuota apie 7 tūkst. žmonių, šimtai nukentėjusiųjų buvo hospitalizuoti, keli žmonės žuvo.



NAUJAUSI KOMENTARAI

zenonas išpriekulis

zenonas išpriekulis portretas
Veršis subinėj - žyds su peiliu šokinėj. Kas Lietuvoje turi teisę leisti svetimų valstybių, kad ir tariamiems "patriotams" kurstyti kitos valstbės gyventojų nesantaiką? Negi niekas nesupranta kas gali įvykti kai NATO karinės pajėgos įsikurs Baltarusijoje, negi drg. Linkevičius nesigaudo kam visa tai naudinga? Per 24 h lauk iš Lietuvos visą karo kurstytojų štabą. Kol nesublogo, Linkevičių į muilą.

BRIEDIS dar m i š k e,

BRIEDIS   dar m i š k e, portretas
o jau dalinasi" skerdieną". -----PATARLĖ sako;--nesakyk OPA-neperšokęs griovį, kitaip į jį į k r i s i .

Gerai

Gerai portretas
Pabego tai viena o čia jau opa ir štabas atsirado:) O kas tame štabe kas jai poperiukus rašo? Be poperiuku ji biski nusišneka negeru dalyku pripasakoja:) Taiki revoliucija:)
VISI KOMENTARAI 17

Galerijos

Daugiau straipsnių