Rusija pratęsė maisto prekių importo draudimą iš ES, JAV

Remiantis pirmadienį paskelbtu dekretu, Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas pratęsė embargą Europos Sąjungos ir JAV maisto produktams iki 2022 m. gruodžio mėnesio, tai atsakas į šalių sankcijas Rusijai.

2014 m. rugpjūčio mėnesį įvestas draudimas importuoti pieno produktus, mėsą, vaisius ir daržoves buvo priimtas reaguojant į baudžiamąsias priemones, kurių Vakarai ėmėsi dėl konflikto Ukrainoje.

Remiantis dekretu, Rusija turi ginti savo nacionalinius interesus.

V. Putinas ne kartą pareiškė, kad embargas taip pat padidins savarankiškumą, pavyzdžiui, pieno pramonėje, ir sumažins šalies priklausomybę nuo importuojamų prekių.

Be ES ir JAV, embargas taikomas Australijai, Kanadai ir Ukrainai. Vis dėlto daugelis vakarietiškų produktų, nepaisant draudimo, vis dar pasiekia Rusiją, pavyzdžiui, sūris iš Italijos ir Prancūzijos, ypač populiarus tarp turtingiausių Maskvos gyventojų.

Anksčiau Rusija yra sunaikinusi tonas maisto produktų, mėgindama taip pažaboti juodosios rinkos veiklą. Tuo metu Rusijos vartotojai skundžiasi aukštomis kainomis ir kartais prastos kokybės produkcija, pagaminta jų šalyje. Analitikai teigia, kad importo draudimas padeda susidaryti monopolijoms ir sukelia Rusijos prekių kainų šuolį.

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

Trina

Trina portretas
Rankomis rusù oligarchai, kad gali gaminti šū..dà už aukso kainà, o paprasti rusijos žmonės gauna tik prastà produktà už didesnè kainà, nes nėra konkurencijos

Anonimas

Anonimas portretas
Kai kurių maisto produktų gamyba Rusijoje auga po 20 procentų į metus. Ačiū embargui. Rusai tik trina rankas iš džiaugsmo, kad nereikia konkuruoti su užsieniu.
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių