Prancūzijos prezidentas paskelbė priemones kovai su antisemitizmu

Prancūzijos prezidentas Emmanuelis Macronas paskelbė naujas priemones kovai su antisemitizmu, kai pastaraisiais metais šalyje padažnėjo antisemitinių išpuolių, skelbia BBC.

Prieš kelias dienas žydų kapinėse netoli Strasbūro buvo išniekinta apie 80 kapų, jie buvo apipaišyti svastikomis – nacių simboliais. Antradienį prezidentas vyko į kapines apžiūrėti padarytos žalos. Tą pačią dieną visoje Prancūzijoje vyko tūkstantinės demonstracijos, skirtos pasmerkti antisemitizmą ir parodyti paramą žydų bendruomenei.

Trečiadienį vykusiame žydų organizacijų susitikime E. Macronas pristatė priemones kovai su intensyvėjančiu antisemitizmu. E. Macronas sakė, kad vyriausybė imsis veiksmų prieš tris kraštutinių dešiniųjų pažiūrų grupuotes: „Bastion Social“, „Blood and Honour Hexagone“ ir „Combat 18“, kurios, prezidento teigimu, skatino neapykantą ir diskriminaciją.

E. Macronas taip pat teigė, kad Prancūzija pripažins antisionizmą (Izraelio teisės egzistuoti neigimas) antisemitizmo forma, ir pridūrė, kad parlamentas balsuos dėl naujo įstatymo, skirto kovoti su neapykanta internete.

Pastaruoju metu Prancūzijoje padažnėjo antisemitinio pobūdžio išpuolių. Pavyzdžiui, praėjusią savaitę vandalai išniekino velionės Holokaustą išgyvenusios Prancūzijos politikės Simone Veil atvaizdą, o praėjusį savaitgalį Paryžiuje vykusio „geltonųjų liemenių“ protesto metu demonstrantai šūkavo antisemitinius įžeidinėjimus prancūzų intelektualo, filosofo Alaino Finkielkrauto atžvilgiu.

Anksčiau šį mėnesį skelbta, kad pernai Prancūzijoje 74 proc. išaugo antisemitinių išpuolių skaičius. Šalyje praėjusiais metais užregistruotas 541 antisemitizmo atvejis. Tai sukėlė susirūpinimą Prancūzijoje, kurioje gyvena didžiausia Europos žydų bendruomenė.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių