Oficialu: Europos Parlamentas patvirtino paskutinį britų komisarą

  • Teksto dydis:

Europos Parlamentas ketvirtadienį oficialiai patvirtino britų diplomatą Julianą Kingą (Džulianą Kingą) Europos Sąjungos saugumo komisaru, bet iš šio posto jis sakė pasitrauksiąs, kai Jungtinė Karalystė išstos iš bloko.

Strasbūre susirinkę europarlamentarai J. Kingo paskyrimą patvirtino 394 balsais prieš 161, o 83 deputatai susilaikė. Balsavimas buvo surengtas praėjus trims dienoms po Parlamento komiteto posėdžio, per kurį J. Kingas deklaravo savo ištikimybę Europai.

J. Kingas, kuris iki šiol buvo Didžiosios Britanijos ambasadorius Prancūzijoje, tikriausiai bus paskutinis britų ES komisaras, nes jo šalis rengiasi išstoti iš 28 narių bloko.

„Jūs imatės šio vaidmens nepaprastomis aplinkybėmis“, – po balsavimo jam pasakė Europos Parlamento pirmininkas Martinas Schulzas (Martinas Šulcas), kuriam kalbant grupė europarlamentarų švilpė.

„Jūs tvirtai rėmėte Jungtinės Karalystės pasilikimą Europos Sąjungoje, tada manau, kad vykdysite savo pareigas turėdamas tai galvoje“, – pridūrė M. Schulzas.

Europos Komisijos pirmininkas Jeanas-Claude'as Junckeris (Žanas Klodas Junkeris) anksčiau yra siūlęs J. Kingą kaip pamainą finansinių paslaugų komisarui Jonathanui Hillui (Džonatanui Hilui).

J. Hillas atsistatydino po birželio 23 dieną Britanijoje įvykusio referendumo, per kurį rinkėjai nubalsavo už šalies pasitraukimą iš Europos Sąjungos.

Tačiau J. Hillą finansinių paslaugų komisaro postą galiausiai pakeitė latvis Valdis Dombrovskis, o J.-C. Junckeris įsteigė J. Kingui naują saugumo postą.

Naujojo komisaro portfelis apims daugelį sričių, įskaitant kovą su terorizmu, radikalizacijos prevenciją, kovą su organizuotu nusikalstamumu ir kibernetiniais nusikaltimais.

Patyręs diplomatas J. Kingas turės gerinti dalijimąsi žvalgybine informacija. Ši užduotis apims Europolo Europos kovos su terorizmu centro modernizavimą.



NAUJAUSI KOMENTARAI

DJ

DJ  portretas
Anglai jei jau nusprendėte išeiti iš ES utopijos, tai kokio perkūno jums reikia dar kažkokio ES utopijos komisaro ?. Jums reikia tuoj pat atjungti vusus ryšius su ES utopijos biurokratija ir eiti į priekį dėl naujos Anglijos bet ES utopijos su jos pederastizmu kartu !. Jums reikia ženkliai sumažinti visus mokesčius ir paleisti visos Anglijos infrastruktūros atnaujinimą ir žinoma pagaliau pradėti kontroliuoti savo Anglijos sienas !. Ne BREXIT yra utopija, o ES yra utopijų utopija ! Jus Anglai pagaliau parodėt, kad esate normalus žmonės save gerbiantys !.
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių