Minimos princesės Dianos žūties metinės

  • Teksto dydis:

Rugpjūčio 29-ąją Didžiojoje Britanijoje ir visame pasaulyje bus paminėtos dvidešimtosios princesės Dianos tragiškos mirties metinės. „Širdžių princese“ praminta karališkosios šeimos atstovė ir jos gyvenimas paliko neišdildomą pėdsaką Jungtinės Karalystės ir viso pasaulio moderniųjų laikų istorijoje.

Lygiai prieš 20 metų viename Paryžiaus tunelių įvykusi tragiška avarija ne tik nusinešė garsiosios princesės Dianos gyvybę, bet ir visiems laikams pakeitė, bet jau britų, supratimą apie taip gerbiamą monarchijos institutą ir galbūt net pačią sosto įpėdinių tvarką.

Princai Williamas ir Harry tada dar buvo tik paaugliai, o santuokine neištikimybe apkaltintas jos vyras princas Charlesas būtent dėl šios tragedijos beveik prarado realius šansus kada nors tapti Jungtinės Karalystės vadovu, nes princesė Diana, nors ir žuvusi kartu su savo meilužiu, iki šiol tebėra populiaresnė už Charlesą, bei abu jo dabar jau suaugusius sūnūs. 

Dianos mirtis pieš 20 metų turbūt buvo vienas sunkiausių smūgių ir pačiai karalienei Elizabeth II, bet ji stoiškai atlaikė šią tragediją ir, nepaisydama itin garbingo amžiaus, toliau valdo Britanijos karališkąją šeimą ir visą Jungtinę karalystę.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių