Mianmare nerimsta protestai prieš karinį perversmą

Mianmare penktadienį rengiami nauji masiniai protestai prieš šalyje įvykdytą karinį perversmą, nepaisant generolo Mino Aungo Hlaingo prašymo „susikibti rankomis“ su kariuomene, skelbia BBC.

Minint Sąjungos dieną, chuntos vadas generolas Minas Aungas Hlaingas ragino gyventojus „susivienyti“, taip pat ragino juos būti namuose, užsimindamas apie koronaviruso pandemijos keliamas grėsmes.

Kariuomenė Sąjungos dieną paminėjo suteikdama amnestiją ir nurodydama paleisti daugiau kaip 23 tūkst. kalinių, įskaitant 55 užsieniečius.

Mianmaro gyventojai penktadienį tęsia protestus, reikalaudami paleisti išrinktus lyderius, tarp kurių Aung San Suu Kyi. Protestai iš esmės yra taikūs, bet gauta pranešimų, kad Molamjaino mieste policija šaudo guminėmis kulkomis. Raudonojo Kryžiaus pareigūnas agentūrai „Reuters“ sakė, kad trys žmonės buvo sužaloti guminėmis kulkomis.

Protestai tęsiasi didžiausiame mieste Jangone, sostinėje Neipide, Davėjuje, Mjičinoje ir kituose.

Vasario 1 d. Mianmaro kariuomenė užgrobė valdžią. Kariuomenė teigia taip pasielgusi dėl to, kad per lapkritį vykusius rinkimus, kuriuos didele persvara laimėjo Aung San Suu Kyi Nacionalinė demokratijos lyga (NDL), buvo užfiksuota daug pažeidimų. Rinkimų komisija šiuos kaltinimus atmetė.

Protestuotojai reikalauja grąžinti valdžią nuverstai Aung San Suu Kyi civilinei vyriausybei. Jie taip pat siekia laisvės nuverstai de facto lyderei Aung San Suu Kyi ir kitiems valdančiosios partijos nariams, kuriuos sulaikė kariškiai.



NAUJAUSI KOMENTARAI

o??

o?? portretas
ka s organizuoja tu pridurku genocida juk ne patys sugalvojo kelt saly politbardaka cia vel ko gero be zyd u neapsieita tik /dirbama/ s vetymom rankom ir liezuviu uz kruva prispausdintos makulaturos sminatu piramyde[[]]

Anonimas

Anonimas portretas
Keisti tie kariskiai kurie panaudoti ginklo nemoka ir bijo.

Čiubaka

Čiubaka portretas
šitie irgi prašosi sankcijų
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių