M. Le Pen ieško paramos Lenkijoje ir Vengrijoje

  • Teksto dydis:

Prancūzijos kraštutinių dešiniųjų lyderė Marine Le Pen (Marin Le Pen) ieško giminingų partijų paramos Lenkijoje ir Vengrijoje.

Vengrijos premjero Viktoro Orbano „Fidesz“ būtų laukiamas Tautų ir laisvės Europos frakcijoje (ENF), kur priklauso ir politikės vadovaujamas „Nacionalinis Sambūris“, sakė ji per Europos Parlamento rinkimų kampanijos renginį Briuselyje.

M. Le Pen pabrėžė nesutarimus tarp V. Orbano ir Europos liaudies partijos (EPP), turinčios didžiausią frakciją Europos Parlamente.

„Pats ponas Orbanas turi apsispręsti, ar jo pažiūros sutampa labiau su EPP, kuri balsavo prieš jį“, – kalbėjo Prancūzijos politikė.

Kovą EPP sustabdė „Fidesz“ narystę partijoje. V. Orbanas jau ne vienerius metus kritikuojamas dėl teismų, opozicijos, žiniasklaidos ir akademinės laisvės varžymo, o paskutiniu lašu tapo kontroversiška kampanija prieš migraciją.

Nors Europos liaudies partija svarstė apskritai išmesti „Fidesz“, galiausiai jai buvo pritaikyta švelnesnė sankcija baiminantis, kad V. Orbanas gali šlietis prie Italijos vicepremjero Matteo Salvini (Matėjo Salvinio) politinės jėgos „Lyga“.

Praėjusią savaitę M. Salvini susitiko su V. Orbanu Budapešte. Jie sutarė artimiau bendradarbiauti migracijos klausimais po Europos Parlamento rinkimų.

M. Salvini yra pakvietęs nacionalistų politikus Europos Parlamente vienytis ir po rinkimų formuoti naują frakciją.

Tačiau V. Orbanas interviu Prancūzijos savaitraščiui „Le Point“ sakė, kad neturi sąsajų su M. Le Pen ir nesieks formuoti su ja aljanso bet kokia kaina.

Tuo metu M. Le Pen, paklausta apie požiūrį į Lenkiją valdančią „Įstatymo ir teisingumo“ (PiS) partiją, teigė, kad ji taip pat yra laukiama ENF.

Šiuo metu PiS priklausantys Europos Parlamento nariai dirba Europos konservatorių ir reformistų frakcijoje ir įtariai žiūri į M. Le Pen bei M. Salvini ryšius su Rusija.

Prancūzijos politikė pareiškė nelaikanti to problema: „Jeigu Lenkija nenori artimesnių santykių su Rusija, niekas jų neverčia“.

„Šie skirtumai, kurie gali egzistuoti ir yra istorijos pasekmė, negali nesudaryti galimybės formuoti mūsų labai didelę frakciją“ po Europos Parlamento rinkimų, pridūrė ji.

Dauguma Europos dešiniųjų nacionalistų yra susiskaldę ir Europos Parlamente dirba trijose skirtingose frakcijose.


Šiame straipsnyje: Marine Le PenLenkijaVengrija

NAUJAUSI KOMENTARAI

Piskovas

Piskovas portretas
Putleriui babkes baigesi,kurvos -namo!

Nerijus

Nerijus portretas
Tegul pasiiesko draugu Lietuvoje ;)

juoda

juoda portretas
spalva ,nieko gero niekada neatnesa,tik balta padengia juodai, tik kam ?
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių