Kazachstano premjeru paskirtas A. Maminas

Kazachstano vyriausybei nuo praėjusių metų vasario vadovaujantis Askaras Maminas penktadienį buvo vėl paskirtas ministru pirmininku.

Įsaką dėl A. Mamino skyrimo premjeru penktadienį pasirašė prezidentas Kassymas-Jomartas Tokayevas. Prieš tai jo kandidatūrai pritarė sausio 10 dieną išrinktas Mažilisas – žemieji parlamento rūmai.

2017 metais priimtos Kazachstano konstitucijos pataisos numato, kad išrinkus naują Mažilisą premjeras atsisako įgaliojimų.  

Penktadienį per plenarinį parlamento posėdį K.-J. Tokayevas pasiūlė skirti A. Maminą ministru pirmininku. 

Mažilisas pritarė jo kandidatūrai.

Prezidento pasiūlyto kandidato nepalaikė opozicinės Kazachstano liaudies partija ir partija „Ak Žol“ („Šviesusis kelias“).

„Pone prezidente, šiandien Kazachstano liaudies partijos frakcija, deja, negali sau leisti palaikyti Jūsų siūlymo palikti postuose ministrą pirmininką  Askarą Maminą ir jo ministrų kabineto narius, todėl per balsavimą susilaikys“, – per posėdį sakė Komunistų liaudies partijos pirmininkas Aikynas Konurovas.     

„Ak Žol“ frakcijos vadovas Azatas Peruaševas savo ruožtu pranešė, kad frakcija negali palaikyti į ministro pirmininko postą siūlomo kandidato.


Šiame straipsnyje: kazachstanaspremjeraspaskyrimas

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių