JAV nutraukė tyrimą dėl pinigų plovimo per „Danske Bank“ Estijos filialą

JAV Iždo departamento Užsienio aktyvų kontrolės tarnyba (OFAC) nutraukė tyrimą dėl pinigų plovimo per Estijoje veikusį didžiausio Danijos komercinio banko „Danske Bank“ filialą, pranešė agentūra „Bloomberg“.

„Danske Bank“ filialas Estijoje tikėtina nepažeidė JAV sankcijų, kai pervedė milijardus abejotinos kilmės dolerių – tai reiškia, kad galima bauda „Danske Bank“ bus daug mažesnė nei prognozuota anksčiau, pažymi „Bloomberg“.

Nepaisant to, kad OFAC informavo „Danske Bank“, jog tyrimas dėl jo Estijos filialo veiklos nutrauktas, bankas neatmeta galimybės, kad OFAC gali peržiūrėti šį sprendimą, jei atsiras naujos informacijos.

2018-ųjų rudenį „Danske Bank“ paskelbė, jog ištyrus finansines operacijas per jo Estijos filialą 2007-2015 metais nustatyta įspūdinga įtartinų pervedimų suma – 200 mlrd. eurų. „Danske Bank“ tada pripažino nesugebėjęs tinkamai reaguoti į signalus apie įtartinus ir galimai nusikalstamus sandorius, negalįs nustatyti, kiek tiksliai pinigų buvo išplauta, paaiškinti jų kilmės.

Šio vieno didžiausių visų laikų pagal mastą pinigų plovimo skandalo tyrimai inicijuoti kai kuriose Europos šalyse, įskaitant Daniją ir Estiją, bei Jungtinėse Valstijose.

Praėjusių metų pradžioje „Danske Bank“ paskelbė sprendimą nutraukti veiklą Baltijos šalyse ir Rusijoje.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Skaitytojas

Skaitytojas portretas
Killer has praised the other killers...
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių