J. Prigožinas užsitraukė V. Putino nemalonę

  • Teksto dydis:

„Wagner PMC“ savininkas Jevgenijus Prigožinas dėl nesėkmingų bandymų užimti teritorijas Bachmute prarado autoritetą Rusijos prezidento Vladimiro Putino akyse, rašo UNIAN.

Karo studijų instituto analitikai teigė, kad J. Prigožino „žvaigždė pradėjo leistis“.

Jų nuomone, gali būti, kad V. Putinas kreipėsi į jį ir kariuomenės generolą Sergejų Surovikiną, kad pirmasis užkariautų kuo daugiau teritorijų, o antrasis morališkai palaužtų ukrainiečius masinėmis raketų atakomis.

„Abu bandymai žlugo, nes J. Prigožino bandymai užimti Bachmutą buvo nesėkmingi, o S. Surovino oro pajėgos sukėlė kančias Ukrainos civiliams, iššvaistydamos didžiąją dalį Rusijos raketų atsargų“, – aiškino karo ekspertai.

Tačiau pats J. Prigožinas nusprendė, kad turi pakankamai įgaliojimų mesti iššūkį Rusijos gynybos ministrui Sergejui Šoigu dėl pirmenybės kariniuose reikaluose. Analitikai tokias viltis laiko niekinėmis, nes V. Putinas persiorientavo į reguliariąją kariuomenę.

Ukrainos vidaus reikalų ministro patarėjas Vadimas Denisenka sakė, kad Rusijos pasitikėjimas kariuomene krenta dėl J. Prigožino vykdomo informacinio karo. Eksperto teigimu, „Wagner PMC“ savininkas tokiu būdu tikisi patekti į Dūmą.

Žiniasklaidoje ne kartą pasirodė informacija, kad J. Prigožinas sukritikavo Rusijos gynybos ministeriją  ir pareiškė, kad visi vadinamieji okupantų „nuopelnai“ Soledare priklauso „Wagner“ samdiniams.


Šiame straipsnyje: Jevgenijus PrigožinasWagnerVladimiras Putinaskaras Ukrainoje

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių