E. Macronas ragina nutraukti ugnį Ukrainos rytuose

Prancūzijos prezidentas Emmanuelis Macronas penktadienį paragino nutraukti ugnį Ukrainos rytuose.

„Pastarosiomis valandomis Donbase stebima situacija kelia labai daug nerimo. Regis, jau būta ir kelių aukų, – teigė E. Macronas. – Kontaktinėje linijoje atsinaujino ugnis. Visų pirma raginame nutraukti šiuos karinius veiksmus ir skubiai deeskaluoti padėtį, o visų antra – atnaujinti konstruktyvias derybas.“

Apie įtampos tarp Ukrainos pajėgų ir Maskvos remiamų separatistų paaštrėjimą pranešta, kai JAV apkaltino Rusiją, kad ši galimai siekia sufabrikuoti dingstį įsiveržti į Ukrainą. Su Rusijos prezidentu Vladimiru Putinu anksčiau šį mėnesį susitikęs E. Macronas nurodė, kad Maskvos Kijevui daromas karinis spaudimas „nesilpnėja“, nepaisant Rusijos pranešimų apie nuo Ukrainos sienų neva patraukiamus karius.

Prancūzijos vadovas tvirtino norįs matyti konkrečius V. Putino veiksmus, galinčius įrodyti, kad jis yra pasirengęs deeskaluoti krizę.

Rusija neigia turinti ketinimų įsiveržti į Ukrainą ir tikina, kad jau pradėjo kai kurių savo karių patraukimą nuo Ukrainos sienų. Vakarai yra pagrasinę Maskvai sankcijomis, jei ši nuspręstų inicijuoti puolimą.

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

hahahah

hahahah portretas
lygtais sito klouno kas nors klausys

idomu

idomu portretas
ar jis susirūpinęs ar giliai susirūpinęs
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių