E. Macronas pakvietė B. Johnsoną apsilankyti Prancūzijoje

  • Teksto dydis:

Prancūzų prezidentas Emmanuelis Macronas (Emanuelis Makronas) pakvietė naująjį Jungtinės Karalystės premjerą Borisą Johnsoną (Borisą Džonsoną) „artimiausiomis savaitėmis“ apsilankyti Prancūzijoje, penktadienį pranešė vienas Eliziejaus rūmų pareigūnas.

E. Macronas pakvietė B. Johnsoną į savo šalį per vėlai ketvirtadienį įvykusį jųdviejų pokalbį telefonu.

Iš pietų Prancūzijoje esančio savo vasarnamio skambinęs E. Macronas pasveikino B. Johnsoną tapus Didžiosios Britanijos premjeru ir pabrėžė Paryžiaus ir Londono bendradarbiavimą dvišaliais, Europos ir tarptautiniais klausimais, sakė Eliziejaus rūmų pareigūnas.

Didžiosios Britanijos ir Prancūzijos santykiams grėsmę kelia „Brexit“.

B. Johnsonas ketvirtadienį britų įstatymų leidėjams pareiškė paraginęs Europos Sąjungą „persvarstyti“ savo atsisakymą iš naujo derėtis dėl išstojimo iš Bendrijos susitarimo, kurį Briuselyje pasiekė jo pirmtakė Theresa May (Tereza Mei) ir kurį jis pavadino nepriimtinu.

Jei Briuselis nesutiks vėl sėsti prie derybų stalo, B. Johnsonas perspėjo, kad Jungtinė Karalystė pasitrauks iš ES be jokio susitarimo. Naujasis britų premjeras taip pat užsiminė apie tai, kad būtina sutelkti vyriausybės pastangas į pasiruošimus galimam „Brexit“ be sutarties spalio 31 dieną. ES atmetė tokius B. Johnsono reikalavimus.

E. Macronas tapo vienu iš ES lyderių, itin laukiančių greito Jungtinės Karalystės išstojimo iš Bendrijos, net jei tai įvyktų neturint susitarimo, kad tai daugiau nebekeltų grėsmės bloko stabilumui ir vienybei.

B. Johnsonas turėtų lankytis Prancūzijoje per kitą mėnesį rengiamą Didžiojo septintuko (G7) susitikimą, tačiau tai nesusiję su E. Macrono kvietimu.



NAUJAUSI KOMENTARAI

turbut

turbut portretas
vel bus kuriamos politintrigos del brexit nes tokiam karsty be reikalo neleks mqaudytis baseine kai namuose vonia su kondiku...
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių