Dar viena Afrikos valstybė paskelbė nutraukė diplomatinius santykius su Ukraina

  • Teksto dydis:

Nigeris antradienį paskelbė nutraukiantis diplomatinius santykius su Ukraina, kaltindamas Kyjivą remiant „teroristines grupuotes“, praėjus dviem dienoms po to, kai panašų žingsnį žengė Malis.

Sprendimai nutraukti santykius su Ukraina buvo priimti po to, kai liepos pabaigoje Malio kariuomenė patyrė pralaimėjimą, kovodama su džihadistų ir separatistų pajėgomis. Dėl šios nesėkmės Afrikos šalis iš dalies kaltina Ukrainą.

Nigeris pareiškė, kad prašys Jungtinių Tautų Saugumo Tarybos aptarti Ukrainos „agresiją“, per televiziją transliuotame pareiškime sakė vyriausybės atstovas spaudai Amadou Abdramane.

Nigerį ir Malį valdo karinės vyriausybės, kurios atėjo į valdžią per neseniai įvykdytus perversmus, nutraukė gynybos susitarimus su Prancūzija ir kreipėsi karinės pagalbos į Rusiją.

Pranešama, kad liepą vykusiame mūšyje Malio šiaurėje žuvo keli Rusijos sukarintos grupuotės „Wagner“ samdiniai.

„Nigerio Respublikos vyriausybė, visiškai solidarizuodamasi su Malio vyriausybe ir žmonėmis, visiškai suvereniai nusprendė nedelsiant nutraukti Nigerio Respublikos ir Ukrainos diplomatinius santykius“, – sakė A. Abdramane.

Vyriausybės atstovas pulkininkas Abdoulaye Maiga sekmadienį paskelbė, kad Malis nutraukia diplomatinius santykius su Ukraina, po to, kai šalies vyriausybę sukrėtė Ukrainos karinės žvalgybos agentūros atstovo Andrijaus Jusovo pastabos.

A. Jusovas, kalbėdamas per Ukrainos televiziją, pareiškė, kad „sukilėliai gavo visą jiems reikalingą informaciją“, tačiau išsamiau apie tai nekalbėjo.

„Nigerio Respublikos vyriausybė su didele nuostaba ir giliu pasipiktinimu sužinojo apie ardomąjį poveikį turinčias ir nepriimtinas A. Jusovo pastabas“, – sakoma A. Abdramane pareiškime.

Ukrainos užsienio reikalų ministerija pirmadienį pareiškė, kad Ukraina „besąlygiškai laikosi tarptautinės teisės normų“ ir „griežtai atmeta Malio laikinosios vyriausybės kaltinimus“, pridurdama, kad apgailestauja dėl skuboto Bamako sprendimo.

Liepos gale Malyje prie Alžyro sienos, Tin Zavateno karinėje stovykloje, tris dienas vyko intensyvūs mūšiai.

Ketvirtadienį tuaregų vadovaujami separatistai pranešė, kad nukovė 84 rusų samdinių grupuotės „Wagner“ narius ir 47 Malio karius.

Malio kariuomenė pripažino, kad per kovas žuvo daug žmonių, tačiau tikslaus skaičiaus nenurodė.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Anonimas

Anonimas portretas
Teisingai,žydas nori reguliuoti pasaulį..

Putinna

Putinna portretas
Su Rusais nesusitvarko į Afriką lenda. Čia iš tu fonfu Ohmano ir ES lėšų. Dar mat jiems reikia ginklų Kam korumpuotai valdžiai ginklai? Kad parduotų teroristams.

Labai

Labai  portretas
teisingai padarė, kad nenori santykių su ukrų benderovcų fašistais ir su tuo neūžauga žydų klounu zielia
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių