Buvusi „Hewlett-Packard“ vadovė sieks JAV prezidento posto

  • Teksto dydis:

Buvusi informacinių technologijų (IT) milžinės „Hewlett-Packard Co.“ generalinė direktorė Carly Fiorina (Karli Fiorina) pirmadienį paskelbė kelianti savo kandidatūrą JAV prezidento rinkimuose, tapdama vienintele respublikonų kandidate moterimi, besivaržysiančia dėl Baltųjų rūmų vadovo posto.

Buvusi įtakingiausia moteris Amerikos verslo pasaulyje apie savo ketinimus paskelbė „ABC News“ televizijos laidoje „Good Morning America“.

„Taip, aš sieksiu prezidento posto. Manau, kad geriausiai tinku šiam darbui, nes suprantu kaip iš tiesų veikia ekonomika. Aš suprantu pasaulį, kas jame yra, kaip pasaulis veikia“, – kalbėjo C.Fiorina.

Anksčiau niekada valstybės tarnyboje nedirbusi C.Fiorina yra viena iš daugiau nei dešimties respublikonų kandidatų į Baltuosius rūmus, tarp jų yra ir buvęs Floridos gubernatorius Jebas Bushas (Džebas Bušas), Viskonsino gubernatorius Scottas Walkeris (Skotas Volkeris), Floridos senatorius Marco Rubio (Markas Rubijų).

Ji buvo labai šiltai sutikta Ajovos valstijoje, kur pasirodė kaip konservatyvi verslą palaikanti respublikonė, labai kritiškai vertinanti demokratų kandidatę Hillary Clinton (Hilari Klinton).

C.Fiorina buvo priversta pasitraukti iš „Hewlett-Packard Co.“ 2005 metais, po 19 mlrd. įvertinto bendrovės susijungimo su „Compaq“.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių