B. Johnsonas džiaugiasi „Brexitu“

Britų premjeras Borisas Johnsonas „Brexito“ sutarties metines pavadino sėkme savo šaliai ir savo vyriausybei.

„Mūsų uždavinys nuo tada buvo stiprinti „Brexito“ privalumus, kad galėtume būti moderni, dinamiška ir nepriklausoma šalis“, - pareiškė B. Johnsonas vėlų penktadienio vakarą išplatintame pareiškime.

Didžioji Britanija 2020 metų sausio pabaigoje paliko ES, o 2021 metų sausio 1-ąją pasitraukė iš ES Muitų sąjungos ir vidaus rinkos. Daugelio britų ekspertų ir politikų nuomone, šis žingsnis pakenkė Jungtinei Karalystei.

Vietoj laisvo judėjimo ir neribotos imigracijos dabar turime migracijos sistemą, kuri pritraukia šviesiausius protus, sakė B. Johnsonas. Su daugeliu šalių pasirašytos ambicingos prekybos sutartys. „Mes užtikrinome greičiausią vakcinacijos kampaniją visoje Europoje, išvengę sudėtingų ES procedūrų“, - kalbėjo premjeras. Galiausiai Didžioji Britanija panaikino „be proto sudėtingus ES vyno ir alaus akcizus“. „Mes atsisakome ES taisyklių ir biurokratijos ir į savo reguliavimo sistemą grąžiname sveiką protą“, - sakė B. Johnsonas.

Jis pabrėžė, kad darbas dar nebaigtas. „Naujaisiais metais mano vyriausybė imsis tolesnių ir spartesnių žingsnių, kad įgyvendintume „Brexito“ pažadą ir išnaudotume milžinišką naujų savo laisvių potencialą“, - teigė ministras pirmininkas.

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

Oi koks

Oi koks portretas
Dziaugsmas kad isstojo is ES.maziau kvailu apspangusiu nutukeliu bastosi ES gatvemis

Anonimas

Anonimas portretas
tas blusiagalvis---blefuoja.. ESajunga yra puikus,ir [kur reikia!!] gresmingas VALSTYBIU derinys ,atgrasant okupantus,,kurie taip ir" dairosi" isiverzti i svetimas agresoriams valstybes. Reikia dziaugtis Europos Sajunga ...O tas britu klounas--- tai dar ne D.Britanija{{ su kapojanciais galvas karaliais -ant svetimu [Indijos] brangakmeniu turtu besedinciu.}} Tam zmogenui bendrai negalima rodytis vieshumoje... kvaksht jam

Be \\\\\.../////

Be \\\\\...///// portretas
galo nusivyliau ES,tai baisiau nei buvo prie TSRS.Pykau ant Anglų,bet pasirodo jie buvo teisųs.Aš už "Litexitą".Gana šūd'kubiliniams Lietuvos duobkasiams lindėti už mūsų pinigus kopūstiniame Briuselyje.Ką jie gero daro,tik pritaria ir skandina mūsų Lietuvėlę.
VISI KOMENTARAI 7

Galerijos

Daugiau straipsnių