Aktyvistai sveikina taisykles, galinčias užbaigti prekybą šuniena Kinijoje

Gyvūnų teisių aktyvistai Kinijos valdžios preliminarų sprendimą priskirti šunis „augintiniams“, o ne gyvuliams, ketvirtadienį pasveikino kaip „teikiantį vilčių“, kad šalyje bus užbaigta prekyba šuniena.

Kinijos žemės ūkio ir kaimo reikalų ministerija trečiadienį paskelbė gyvūnų, kurių mėsa leidžiama prekiauti, sąrašą. Jame nurodytos kiaulės, karvės, vištos ir avys, o šunys ir katės į jį neįtraukti.

Naujajame sąraše taip pat nurodyta, kad gyvuliais laikomi gyvūnai, kuriuos žmonės prijaukino ir jau ilgą laiką augina tokiems produktams kaip mėsa, kiaušiniai ir kailis.

Kinija neseniai uždraudė prekybą laukinių gyvūnų mėsa, o savo sprendimą paaiškino rizika, kad gyvūnai žmonėms gali perduoti įvairias ligas.

Ekspertai mano, kad neteisėta prekyba gyvūnais yra kalta ir dėl naujojo koronaviruso protrūkio, išplitusio po visą pasaulį ir pražudžiusio daugiau nei 87 tūkst. žmonių.

Nepaisant to, kad prekyba ir vartojimas atsinaujino, nors panašių priemonių buvo imtasi po 2003-ųjų SARS protrūkio, esama požymių, kad šįkart tokie žingsniai vertinami kur kas rimčiau.

Pietiniame Šendženo mieste praėjusią savaitę buvo priimtas įstatymas, draudžiantis vartoti laukinių gyvūnų, įskaitant šunis ir kates, mėsą. Šį sprendimą irgi teigiamai įvertino gyvūnų teisių aktyvistai.

Gyvūnų apsaugos organizacijos „Humane Society International“ ketvirtadienį išplatintame pranešime teigiama, jog naujausios preliminarios taisyklės „galėtų demonstruoti nepaprastai svarbų pokytį, kalbant apie Kinijos norą išguiti prekybą šuniena ir katiena prekybą“.

„Atsižvelgiant į tai, kad [taisyklės parengtos] netrukus po Šendžene įvesto šunienos ir katienos draudimo, jos teikia labai daug vilčių“, – sakė organizacijos tarptautinių ryšių direktorė Wendy Higgins (Vendi Higins).

„Tai yra pirmas kartas, kai Kinijos nacionalinė vyriausybė nedviprasmiškai paaiškino, kodėl šunys... neįtraukti į oficialų gyvulių sąrašą, pabrėždama, kad tai yra augintiniai, o ne valgyti skirti gyvūnai“, – pridūrė ji.

Pasak gyvūnų apsaugos grupės, Kinijoje prekiaujant šuniena kasmet užmušami maždaug 10 mln. šunų.

Aktyvistų teigimu, tūkstančiai šių gyvūnų nužudomi per vieną šventę, minimą birželio pabaigoje pietiniame Guangsi regione esančiame Julino mieste, kur šunys valgomi minint saulėgrįžą.

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

...

... portretas
Ovarles valgyt ir toliau galima?..

Rasa

Rasa portretas
Pagaliau, kokia gera naujiena ! Jau seniai turėtų uždrausti prekiauti šunims ir katėms.

Ji

Ji portretas
Vat tokia pasaulis moka zmoniu gyvybiu.kaina kad suprastu ir pagaliau suprato kad sunu ir kaciu gyvybes isgelbeti.puiku zeme persitvarko ir zmoniu protai pertvarkomi.auksciausios jegos tai daro kad issaugoti si kurini ŽEMĘ
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių