V.Uspaskichas neatmeta galimybės, kad A.Ūsas buvo VSD agentas

Europarlamentaras Viktoras Uspaskichas neatmeta galimybės, kad jo buvęs bendrapartietis ir vienintelis pedofilijos bylos įtariamasis Andrius Ūsas galėjo būti Valstybės saugumo departamento agentas.

Tokiomis mintimis V.Uspaskichas pasidalino tiesioginėje LTV laidoje „Savaitės atgarsiai“.

Išeidamas iš V.Uspaskicho partijos, A.Ūsas buvo garsiai pagrasinęs, kad išduos apie Darbo partijos juodąją buhalteriją, po kiek laiko partijoje prasidėjo patikrinimai. A.Uspaskichas įtaria, kad A.Ūsas galėjo žinoti apie kažkokią juodąją buhalteriją ir apie ją informuoti VSD. „Gerai, kad aš apie ją nieko nežinojau“, - telefonu sakė V.Uspaskichas.

Jis taip pat teigė neatsiimantis vos kilus skandalui pasakytų savo žodžių, jog A.Ūsas jam panašus į pedofilą, už kuriuos vienintelis pedofilijos įtariamasis jį buvo padavęs į teismą. „Aš galiu reikšti savo nuomonę, bet ar taip yra, nežinau, aš su jais nemiegojau“, - kalbėjo europarlamentaras.

Kad A.Ūsas buvo užverbuotas VSD, abejonių nekyla kitam laidos dalyviui Seimo nariui Sauliui Stomai. „Aišku, kad jis buvo (VSD agentu – red.past.), visi matėme, kaip jis ginamas, tiek laiko byla buvo vilkinama ir slopinama“, - savo nuomonę turi S.Stoma.

Jo nuomone, vos tik pasklidus informacijai, kad A.Ūsas gali būti VSD agentas, departamento vadovybė tai turėjo paneigti arba patvirtinti, tačiau jo kolega Julius Sabatauskas mano kitaip. Šio nuomone, VSD teisingai darė nereaguodama į tokias spėliones.

Vis dėlto laidos dalyviai sutarė, jog jei paaiškėtų, kad A.Ūsas tikrai bendradarbiavo su VSD, Lietuvoje kilęs pedofilijos skandalas galėtų pasisukti visai į kitą pusę.      


Šiame straipsnyje: KedysŪsasUspaskichas

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių