Nuteistos lietuvaites šeichui pardavusios moterys

Vilniaus apygardos teismas pranešė, kad paskelbė nuosprendį trims moterims, kurios už pinigus pardavė Jungtinių Arabų Emyratų šeichui merginas iš Lietuvos, kad šios tenkintų šeicho seksualinius poreikius.

Įvertinus visus baudžiamojoje byloje surinktus įrodymus, t.y., kad JAE šeichams prostitucijai buvo parduotos 48 merginos už atitinkamą atlygį, teismas personalinės įmonės „Perspektyvus modelis" savininkę 23-ejų metų R. M. pripažino kalta bei skyrė laisvės atėmimą trejiems metams, bausmę atliekant pataisos namuose. Jai į bausmės laiką įskaitytas ir suėmimo laikotarpis – nuo 2007 m. rugpjūčio 1 d. iki 2008 m. lapkričio 10 d.

Moters talkininkėms, 24-rių metų R. R. ir R. P. teismas skyrė atitinkamai 37000 Lt ir 31250 Lt dydžių baudas. Be to, nuteistosios turės atlyginti 18 tūkst. litų nukentėjusioms merginoms neturtinę žalą.

Vilniaus apygardos teisme dėl „Perspektyvus modelis" įmonės vadovės R. M. padarytų nusikalstamų veikų (prekybos žmonėmis, pelnymosi iš kito asmens prostitucijos, iš viso 19 epizodų padarytų Jungtinėje Karalystėje) yra nagrinėjama baudžiamoji byla. 

Dar vienos agentūros „Harmonijos pasaulis" direktorė ir trys darbuotojos taip pat kaltinamos lietuvaičių pardavimu šeichui. Šis teismas vis dar tebevyksta.


Šiame straipsnyje: šeichasteismas

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių