Nuteistiesiems bandyta perduoti pusšimtį mobiliųjų telefonų

Per vieną savaitę Pravieniškių pataisos namų-atvirosios kolonijos, Kybartų ir Marijampolės pataisos namuose esantiems nuteistiesiems bandyta perduoti beveik pusšimtį mobiliojo ryšio telefonų ir šiek tiek mažiau jiems naudojamų priedų.

Kalėjimų departamentas skelbia, kad liepos 24-31 dienomis nuteistųjų nepasiekė 42 mobilaus ryšio telefonai, 30 SIM kortelių, 15 įkroviklių, 14 telefonų antgalių ir kompiuterinė vaizdo stebėjimo kamera.

Liepos 24-sios vakarą Pravieniškių antrojoje gyvenvietėje budinčios patrulių grupės pareigūnai bei Pravieniškių pataisos namų-atvirosios kolonijos Apsaugos ir priežiūros skyriaus pareigūnai sulaikė pabėgti bandžiusius du asmenis ir surado tris jų išmestus paketus. Išardžius rastus paketus, juose rasti šeši mobiliojo ryšio telefonai bei keturios SIM kortelės.

Sulaikyti Lentvario gyventojai A.Ž. ir D.B. prisipažino, jog planavo permesti po du paketus su mobiliaisiais telefonais į įstaigos 3-iosios valdybos teritoriją. Tačiau ketvirtas paketas iš karto nebuvo surastas. Kitą dieną įstaigos Apsaugos ir priežiūros skyriaus pareigūnai, apžiūrėdami teritoriją aptiko ir ketvirtą paketą: jame rasti dar du mobiliojo ryšio telefonai bei SIM kortelė.

Liepos 26-osios rytą Kybartų pataisos namų Apsaugos ir priežiūros skyriaus pareigūnai, tikrindami vidinę draudžiamą zoną, nuteistųjų stadione rado ir paėmė devynis žalios spalvos paketus. Išardžius paketus, juose buvo rasta ir paimta 15 mobilių telefonų, keturi modemai, 17 SIM kortelių, viena kompiuterinė vaizdo kamera, modemo pajungimo laidas, 15 mobilaus ryšio telefonų įkroviklių ir 14 antgalių. Minėtus daiktus nenustatyti asmenys naktį įmetė į pataisos namų teritoriją.  

Kybartų pataisos namuose atliekamas tarnybinis tyrimas dėl draudžiamų nuteistiesiems turėti daiktų permetimo į pataisos namų teritoriją.

Liepos 28-ąją, pažeisdamas kelio ženklą "Įvažiuoti draudžiama", prie Kybartų pataisos namų administracinio pastato privažiavo automobilis "Opel Vectra". Iš jo kurio, panaudojant savadarbį įtaisą, veikiantį suspausto oro principu, į pataisos namų teritoriją buvo iššautas paketas. Asmenys, įvykdę permetimą, iš įvykio vietos skubiai pasišalino. Permestas paketas atsitrenkė į įrengtą gaudyklę ir nukrito į draudžiamą zoną, kur Apsaugos ir priežiūros skyriaus pareigūnų ir buvo rastas.  

Išradžius paketą jame buvo rasti ir paimti septyni mobilaus ryšio telefonai, keturios SIM kortelės ir telefono laisvų rankų įranga.  

Operatyviai sureagavusiems Marijampolės pataisos namų Apsaugos ir priežiūros skyriaus pareigūnams taip pat pavyko perimti į įstaigos teritoriją bandytą įšauti paketą, su nuteistiesiems draudžiamais turėti daiktais.

Liepos 29-osios rytą ruože tarp 5 ir 6 apsaugos perimetro postų budėjęs pareigūnas informavo, kad nuo sodų pusės į Marijampolės pataisos namų teritoriją, kaip įtariama, savadarbe suslėgto oro patranka iššautas paketas. Į įvykio vietą nuskubėję Apsaugos ir priežiūros skyriaus pareigūnai aptiko paketą, kuriame buvo šeši mobilaus ryšio telefonai. Telefonus bandę perduoti asmenys nenustatyti.

Kalėjimų departamento duomenimis, Lietuvos įkalinimo įstaigose yra laikoma apie 9,5 tūkst. asmenų, iš jų apie 8,4 tūkst. nuteistųjų ir per tūkstantį suimtųjų.

 


Šiame straipsnyje: pataisos kolonijanusikaltėliai

NAUJAUSI KOMENTARAI

storiena

storiena portretas
virai kiba nesumokejo))))

As

As portretas
Uzdraustas vaisius visada skanesnis. 21 amzius,ira daug priemoniu blokuojanciu mobiluji rysi.O bendrai ka veiks kalejimo apsauga,tegu dirba ir ji

tt

tt portretas
tvarka bus Lietuvos kaleimuose po 150 metu, nes visi mala suda tik pinigus melzia, konslageriai geresni buvo.
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių