Per nelaimingą atsitikimą bendrovėje „Orlen Lietuva“ žuvo du žmonės

Lenkijos naftos koncerno valdomoje bendrovėje „Orlen Lietuva“ remontuojamame mazuto giluminio perdirbimo komplekse sprogus kilnojamajai talpyklai, penktadienį žuvo du žmonės.

Žuvusieji buvo antrinės „Orlen Lietuvos“ antrinės įmonės „Paslaugos tau“ darbuotojai - pirminiais duomenimis, jie buvo Lietuvos piliečiai, pranešė naftos bendrovė.

„Orlen Lietuvos“ Komunikacijos skyriaus viršininkas Audrius Stasiulaitis sakė, kad daugiau nekentėjusiųjų nėra.

Priešgaisrinės apsaugos ir gelbėjimo departamente sakė, kad į įvykio vietą buvo išsiųsti penki ugniagesių automobiliai, tačiau gaisras nebuvo kilęs. Įvykio vietoje dirba policijos kriminalistinių tyrimų ekspertai, kurie aiškinasi sprogimo priežastis.

2007-ųjų spalį bendrovėje žuvo kapitalinio remonto darbus atliekančios Lenkijos rangovinės organizacijos darbininkas, o pernai kovą remontuojant šilumokaitį nukentėjo trys šalia įrenginio dirbę rangovų įmonės darbininkai.

„Orlen Lietuva“ remonto darbus giluminio mazuto perdirbimo komplekse pradėjo vasario pabaigoje. Įmonė remontuoja vadinamąjį katalizinio krekingo įrenginį - taip ruošiamasi balandžio viduryje pradedamam gamyklos kapitaliniam remontui.

2010-ųjų kovą stabdant katalizinio krekingo įrenginį, jame atsirado įtrūkimų - juos sutvirtinus, įrenginys vėl buvo naudojamas, tačiau tai, kaip anksčiau skelbė įmonė, buvo tik laikinas sprendimas. Be to, įrenginys suprojektuotas perdirbti tik 2 mln. tonų žaliavos per metus, o pastaruoju metu perdirbama apie 2,6 mln. tonų.

Nuo balandžio 16 dienos iki gegužės 30-osios „Orlen Lietuva“ planuoja stabdyti gamybą ir penkias savaites kapitaliniai remontuoti gamyklą Mažeikiuose.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Stasė

Stasė portretas
Rekomenduoju kreiptis į Vilniaus nelaimingų atsitikimų darbe profsąjungos advokatą Vitalijų Jarmontovičių, kontora Verkių gatvėje Vilniuje, mob. 867637018. Atrodo, jie dirba kartu su advokatų tarybos pirmininku. Manau, jie jums padės nubausti kaltus ir gauti žalos atlyginimą.
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių